Badend in daglicht met daglichtsysteem van Solatube

Zwembad maakt gebruik van efficiënte daglichttoetreding Solatube®.

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam staat het zwem- en recreatiebad ‘De Duikelaar’. Dit zwembad maakt gebruik van efficiënte daglichttoetreding. Via een reflecterende buis transporteren de 15 dakkoepeltjes weldadig daglicht het zwembad in.

Dit daglichtsysteem van Solatube® is uitermate geschikt vanwege de isolatiewaarden. Daarnaast kan De Duikelaar door de Solatubes voldoen aan de geldende eisen met betrekking tot daglichttoetreding in zwembaden.

Hoge energiekosten

Sinds de bouw van het zwembad in 1981 zijn de kosten voor de energie alleen maar toegenomen. Reden genoeg om onder andere de verlichting aan te pakken.

 
De gebouwenbeheerder van de gemeente heeft voor het daglichtsysteem van Solatube® gekozen, omdat dit qua energiebesparing en comfort de beste oplossing was. De bezoekers van het zwembad vinden dat er op lichte dagen ook nog eens een prettigere sfeer hangt dan voorheen met de TL-verlichting. Al met al kan best gesproken worden over een succes. Het verbruik van energie is lager en de bezoekers zwemmen in een aangenamer bad.

Zontoetredingsnorm

De hoge isolatiewaarden van het Solatube® daglichtsysteem sluiten naadloos aan op eerder genoemde eisen. Het systeem is nagenoeg luchtdicht en condenseert niet in vochtige ruimten, zoals een zwembad. Zo vindt er vrijwel geen warmteverlies plaats en kan er aan de thermische behaaglijkheid worden voldaan.

 
Doordat Solatube® diffuus daglicht het zwembad binnenbrengt kan verblinding door de zon worden voorkomen en kan er aan de maximale zontoetredingsnorm van 60% worden voldaan.

Tevreden

Zo geniet Zwembad de Duikelaar van alle voordelen van het Solatube® daglichtsysteem. De beheerder van het gebouw is tevreden met de komst van de Solatubes in het dak van het wedstrijdbad. De tubes zitten in het dak gemonteerd, zijn veilig en kunnen dus niet naar beneden vallen.

 
Daarnaast zijn de Solatubes onderhoudsarm en gemakkelijk vanaf het dak te bereiken voor bijvoorbeeld het vervangen van onderdelen, mocht dat nodig zijn.

« Nieuws overzicht