Maak kennis met RENSON's innovatieve oplossingen op Gevel2014

RENSON ontwikkelt innovatieve ventilatie- en zonweringsystemen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in gebouwen.

De naam RENSON® staat synoniem voor innovatie: het bedrijf werkt dagelijks aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande systemen.

Zo zijn de Fixscreen® ‘next generation’, de gemotoriseerde klapluiken Cilium, de uitgebreide Invisivent EVO reeks en de nieuwe Fixvent Mono AK te zien op stand 01BV B102 van RENSON tijdens Gevel 2014.

Windvaste screens

RENSON blijft zijn Fixscreen-technologie voor windvaste screens verder ontwikkelen en introduceert de Fixscreen ‘next generation’: een vernieuwing op het gebeid van kwaliteit, ontwerp en installatiegemak. Dankzij een nieuwe symmetrische rits en een optimalisatie van het geleidingssysteem garandeert de Fixscreen een windbestendigheid tot 130 km/h (ook getest op grote oppervlaktes).

 
Vanaf nu is er keuze uit een kast met twee verschillende vormgevingen: het reeds bestaande afgeronde Softline-design, maar ook het nieuwe strakke Square-design. De onopvallende onderlat verdwijnt helemaal in de kast bij screens met een hoogte tot 2700 mm (bij hoogtes tot 6000 mm gedeeltelijk).

Veilige installatie

Verder zorgt een nieuwe gepatenteerde waterdichte elektrische connectie (Connect & Go) tussen de fiche aan de doekbuis en de fiche aan de kast voor een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor.

 
Het ‘Click & Safe’ principe maakt de installatie nog eenvoudiger, aangezien de doekrol gewoon in de kast op de fiches geklikt wordt. Zo kan de installateur de installatie verder afwerken, zonder daarbij de screen te moeten blijven vasthouden.

 
De U-Safe zorgt voor de veiligheid van de installateur. Deze geïntegreerde, eenvoudig bereikbare schakelaar zorgt voor een veilig onderhoud aan de screens. De schakelaar is conform de NEN 1010, die minimale veiligheidseisen bepaalt waaraan laagspanningsinstallaties moeten voldoen. Deze norm is ook van toepassing op de zonwering.

Gemotoriseerde klapluiken

Cilium is een dynamische zonwering, die van een verticale zonwering voor het raam naar een horizontale, openstaande positie boven het raam omgevormd kan worden. Deze klapluiken beperken zomerse oververhitting van een gebouw maar ook de kunstmatige koeling ervan.

 
Tijdens de winter kan zonnestraling door de lage stand van de zon ongehinderd onder de opgevouwen klapluiken het gebouw in schijnen. Dit beperkt het energieverbruik door kunstmatige verwarming. In gesloten toestand ontstaat een volledige lamellenwand, aangezien de klapluiken identiek zijn aan de lamellen ernaast, erboven en eronder.
Cilium is standaard leverbaar met Sunclips SE.096 of Sunclips SE.130 lamellen.


« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie