Triflex vloeren voor parkeerdak Athlon Car Lease Rotterdam Airport

Vloer parkeerdak prima bestand tegen weersinvloeden.

Aan vloerafwerkingen op parkeerdaken worden bijzondere eisen gesteld. De vloeren worden intensief belast en staan bovendien bloot aan de inwerking van vocht, olie en dooizouten.

Triflex zorgde dat de vloer van het nieuwe parkeerdak van Athlon Car Lease Rotterdam Airport bestand is tegen water, scheuren, uv-licht en slippartijen.

Parkeren op een dak

Steeds vaker worden gebouwen constructief zodanig ontworpen dat daken kunnen functioneren als een parkeerdak. Gezien de kans op lekkage naar onderliggende ruimtes worden, bij de keuze van parkeren op een dak, hoge eisen gesteld aan de zekerheid van een afdichtingssysteem.

Duurzame afdichting

Door de frequente belasting van voertuigen is het belangrijk dat het berijdbare oppervlak werd voorzien van een duurzame afdichting. Een flexibel product dat niet snel scheurt was bij de realisatie van dit project een vereiste. De keuze is daarom op Triflex gevallen.

Scheuroverbruggende laag

De constructie van de open parkeergarage met daarboven het parkeerdak bestaat uit kanaalplaten met een druklaag. Deze scheurgevoelige constructie is voorzien van een waterdichte en scheuroverbruggende laag zodat de auto’s op de onderliggende parkeerdekken droog blijven.

Afwerking

Als afwerking is er een volledig gewapend en slijtvast kunstharssysteem toegepast dat voor een duurzaam en antislip oppervlak zorgt. De stroeve korrel wordt gebruikt om glijden tegen te gaan.

Houdbaar tot

Zakelijke rijders kunnen bij de nieuwe parkeervoorziening aan de Hatostraat in Rotterdam terecht voor reparatie en onderhoud aan hun lease-auto. Mocht Athlon Car Lease ooit willen verhuizen dan zou de parkeergarage met bijhorend parkeerdek kunnen fungeren als parkeergelegenheid voor de reizigers van het naastgelegen vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

 

« Nieuws overzicht