Slim, snel en voordelig isoleren met nieuw gevelisolatiesysteem IsoBouw

SlimFort® is een nieuw gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt.

Met de gepatenteerde SlimFort isolatieplaten kan de gehele gevelconstructie is slechts drie simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, houten stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

 
De huidige methode om een gevel te isoleren bij droge gevelbekleding is zeer arbeidsintensief. Het proces bestaat uit:

  • het maken en uitvlakken van een houten raamwerk;
  • het klemmen van minerale wol tussen het raamwerk;
  • het plaatsen van folie;
  • het bevestigen van houten regels;
  • de afwerking met gevelbekleding.

Het werk is zeer specialistisch en moet zorgvuldig uitgevoerd worden om faalkosten te voorkomen.
Een goed functionerende ventilatie achter de gevelbekleding is essentieel voor de levensduur van de constructie. Hier gaat het vaak mis met als gevolg een wegrottende constructie.
Het plaatsen van isolatie tussen het houten raamwerk betekent bovendien het inbouwen van koudebruggen waardoor gewenste isolatiewaarden vaak niet worden behaald.

Gevel 2014

IsoBouw toont tijdens Gevel 2014 op stand A040 het nieuwe gevelsysteem SlimFort waarmee deze tekortkomingen tot het verleden behoren. Met de gepatenteerde SlimFort isolatieplaten kan de gehele gevelconstructie is slechts drie simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden:

  • SlimFort-platen vastschroeven;
  • houten stelwerk plaatsen;
  • gevelbekleding monteren.
Geïntegreerde metalen beugels

Het meest kenmerkende aan SlimFort zijn de 4 geïntegreerde metalen beugels. Dankzij deze beugels kan het systeem eenvoudig en snel gemonteerd worden en ontstaat er een aaneengesloten isolatielaag zonder koudebruggen. Het stellen van het houten regelwerk wordt kinderlijk eenvoudig en de essentiële ventilatie wordt zonder extra handelingen automatisch gerealiseerd.

Besparingen op investeringskosten

SlimFort onderscheidt zich niet alleen door de eenvoudige en snelle verwerkbaarheid en het hoge kwaliteitsniveau. SlimFort bespaart ook aanzienlijk op de investeringskosten. Naast de lagere verwerkingskosten is de houtbehoefte 50 tot 75% minder. Een folie is al helemaal overbodig.

Verschillende Rc-waarden

SlimFort is leverbaar met de RC-waarden 2.5, 3.5 en 5.0. In samenwerking met Eternit wordt SlimFort ook vermarkt onder de systeemnaam FaçaTherm. Met FaçaTherm profiteert men van twee op elkaar afgestemde producten en de expertise van twee A-merken.

Meer info via www.isobouw.nl/SlimFort of www.facatherm.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie