Caparol introduceert nieuwe generatie glasweefsel

ElementEffects biedt fascinerende ontwerpmogelijkheden.

Na de high-tech kwartsdesigns van Capaver® FantasticFleece presenteert Caparol een nieuw glasweefsel met kwartsafwerking: Capaver® ElementEffects; een hoogwaardige wandafwerking met oneindige ontwerpmogelijkheden.

 
Het nieuwe product bestaat volledig uit duurzame en natuurlijke bestanddelen van glas en extreem harde kwartszanddelen. Capaver® ElementEffects is veel scheurbestendiger en stabieler dan conventionele glasweefsels.

Bestand tegen mechanische belasting

Voor ElementEffects heeft Caparol op een slijtvaste onderlaag van glasweefsel een driedimensionale structuur van grote kwartsdeeltjes en glasvezelstructuur aangebracht. Door een speciale, hechte weeftechniek is de trek- en stootvastheid van het nieuwe materiaal aanzienlijk hoger dan bij conventioneel glasweefsel.

 
Ook de kwartsafwerking is bovengemiddeld bestand tegen mechanische belasting. Schrapen, krassen en stoten hebben niet of nauwelijks zichtbare gevolgen voor de kwartsstructuur. Zelfs wanneer de ondergrond een deuk oploopt, zorgt de elasticiteit van ElementEffects ervoor dat de vorm van het materiaal intact blijft.

Wisselwerking door kwarts en glas

ElementEffects biedt veel mogelijkheden voor creatieve prestaties. De wisselwerking van kwarts en fijn glasweefsel met de driedimensionale structuur zorgt voor een fascinerend mat-/glanseffect, dat ook bij een dekkende afwerklaag volledig behouden blijft. Een metallic afwerking versterkt het effect zelfs. ElementEffects is er in tien verschillende designs.

Eenvoudige verwerking

De verwerking van ElementEffects is vergelijkbaar met die van klassiek glasweefsel. Het weefsel wordt zonder eindafwerking geleverd en geplaatst. Daarna kan het weefsel met vrijwel alle types muurverven worden afgewerkt en alle kleuren uit het Caparol 3D System Plus systeem.

 
Voor metallicafwerkingen heeft Caparol de metallic verf Metallocryl Interior. Bij renovatie kan het nieuwe glasweefsel tot 5 keer worden overgeschilderd.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie