Firescreen®: esthetisch, betaalbaar en makkelijk te monteren

Esthetiek en brandveiligheid gaan hand in hand met rolschermen van Hoefnagels.

Esthetische waarde is belangrijk bij het ontwerp van een gebouw. Tegelijkertijd is een architect verantwoordelijk voor het toepassen van de brandveiligheidsvoorschriften. Maatregelen die vaak beperkend en kostenverhogend werken.

Hoefnagels Branddeuren ontwikkelde daarom Firescreen®; een kosteneffectieve oplossing waarbij esthetiek en brandveiligheid hand in hand gaan.

Ontwerpvrijheid

Een Firescreen® rolscherm zorgt bij brand voor een directe compartimentering, waardoor brand en/ of rook zich niet verder kan uitbreiden. Dankzij de compactheid van het scherm is de inbouwruimte beperkt en dat geeft meer ontwerpvrijheid.

Brandschermen met EI-classificatie

Het primaire doel van Firescreen® is het beschermen van mensen en daarnaast schade aan gebouwen en goederen beperken. Firescreen® brand- en rookgordijnen zijn in verschillende typen en uitvoeringen verkrijgbaar.
Firescreen® Temperature biedt het hoogste beschermingsniveau. Deze brandgordijnen hebben een EI classificatie en zijn getest conform EN 1634-1 (brandwerendheid) en EN 13501-1 (reactie bij brand).

Temperatuurisolatie

Firescreen ® Temperature is het eerste Nederlandse brandwerende scherm dat voldoet aan de strenge eisen van de EN 1634-1 norm in termen van temperatuurisolatie. Bij een temperatuur van 1000°C aan de vlamzijde, is de temperatuurstijging aan de niet vlamzijde slechts 140°C.
Dat maakt deze brandschermen zeer geschikt voor:

  • het creëren van een evacuatieroute;
  • het creëren van een aanvalsroute voor de brandweer;
  • esthetisch, betaalbaar en makkelijk te monteren.
Renovatieproject

Firescreen® brand- en rookwerende schermen geven de architect dankzij hun compacte afmetingen alle ontwerpvrijheid. Poedercoating is in elke gewenste kleur mogelijk. De schermen zijn licht van gewicht, waardoor ze makkelijk te monteren zijn. En ze bieden een betaalbaar alternatief voor conventionele systemen, waaronder: brandwerende wanden, brandwerende rolluiken en deuren.

 
Firescreen® kan bovendien worden toegepast als isolatie zonder sprinklersysteem. Ook voor renovatieprojecten, is de aanschaf van een Firescreen® zeer kosteneffectief.

 
Bezoek de website.

« Nieuws overzicht