ROCKWOOL inspireert met nieuwe gevelsystemen

ROCKWOOL®, ’s werelds grootste producent van steenwol, lanceerde onlangs haar nieuwe inspirerende gevelisolatiesystemen.

De systemen bieden naast uitstekende isolerende eigenschappen, uitgebreide esthetische mogelijkheden voor het ontwerp en renovatie van een unieke en fraaie gevel. Hierdoor kunnen opdrachtgevers en architecten de energieprestaties van het gebouw verbeteren

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor gevelverfraaiing en isolatiekwaliteiten zijn de gevelsystemen zeer geschikt voor renovatiedoeleinden.

Energetische en esthetische verbetering

Voor de installatie van de systemen werkt ROCKWOOL uitsluitend samen met zogeheten Certified Partners: gecertificeerde verwerkers die speciaal zijn opgeleid om de nieuwe gevelsystemen aan te brengen.

 
Volgens Certified Partner Zaanderwijk Vastgoedonderhoud komt het nieuwe gevelconcept als geroepen. “Wij zitten al 30 jaar in gevelonderhoud, vooral bij woningcorporaties. In de afgelopen jaren is de vraag naar zowel energetische als esthetische verbetering van woningen toegenomen.
Of het nu gaat om het behoud van het straatbeeld of juist het verfraaien daarvan, dankzij de flexibiliteit en energetische kwaliteit van de ROCKWOOL-systemen hebben we nu veel meer mogelijkheden dan voorheen.”

 
Ook de Van den Heuvel Afbouwgroep is enthousiast. “Jullie onderscheiden je vooral op het gebied van onbrandbaarheid en ook de isolatiewaarde is een stuk beter dan van bestaande systemen die we verwerken. Dat is het verschil tussen de ROCKWOOL-systemen en conventionele systemen.”

Uitstekende isolatie, esthetische vrijheid

Het assortiment biedt oplossingen voor zowel geventileerde als niet-geventileerde gevels.

 
Het geventileerd gevelsysteem REDAirTM is een brandveilig isolatiesysteem dat snel en efficiënt wordt gemonteerd en wordt afgewerkt met uiteenlopende soorten gevelbekleding. Het systeem laat zich ideaal combineren met de panelen van ROCKPANEL®, maar kan bijvoorbeeld ook worden bekleed met leisteen, aluminium of hout.

 
Het buitengevelisolatiesysteem REDArtTM is een eveneens brandveilig, compleet gevelsysteem met zeer hoge esthetische waarde. Dankzij diverse kleuren en afwerkingsmogelijkheden (verschillende pleisters en gevelstenen), is het mogelijk om woningen en kantoren nagenoeg elke gewenste uitstraling te geven.

 
Dit maakt beide systemen uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie ((sociale) woningbouw en kantoorgebouwen).

 
www.rockwool.nl/gevelsystemen

« Nieuws overzicht