Keramische renovatieoplossingen zorgen voor duurzame kwaliteitsimpuls

Wienerberger presenteert keramische renovatieoplossingen tijdens Renovatiebeurs.

Keramische renovatieoplossingen staan aan de basis van een duurzame waardecreatie voor bestaande bouw. Tijdens de beurs toont Wienerberger het complete pakket aan keramische renovatieoplossingen voor gevel en dak.

Gebruik van slimme keramische producten en toepassingen resulteert in een duurzame waardevermeerdering en een tweede leven voor woningen en gebouwen.

Gehele bouwschil

Een lange levensduur, betere isolatiewaarden, ontwerpvrijheid en minder onderhoud zijn slechts 4 voordelen van keramische renovatieoplossingen. Wienerberger is de enige producent die keramische oplossingen voor de gehele bouwschil biedt. Tijdens de beurs kunnen bezoekers zowel kennismaken met een aantal passende oplossingen voor de renovatie van het dak als voor de gevel.

Keramische dakoplossingen

Koramic Modula en Madura zijn keramische dakpannen die modulair te verwerken zijn. Dankzij een variabele kopsluiting komt de lengte van het dakschild altijd uit op hele pannen en dat maakt ze geschikt voor de meest uiteenlopende projecten. Koramic VHV is bij uitstek geschikt voor binnenstedelijke renovatie omdat dit model zonder slijp- of zaagwerk in te passen is op elk dakvlak.

Keramische gevelrenovatie

Keramische oplossingen voor de gevel zijn onder andere de SlimBrick en het Eter Backer-systeem. De SlimBrick maakt met 30% minder volume extra isolatie in de spouwmuur mogelijk, zonder dat aanpassingen van de fundering noodzakelijk zijn.

 
Het Eter Backer HD systeem combineert een geventileerd gevelsysteem met een keramische afwerking met Terca baksteenstrippen. Heel goed toepasbaar voor renovatie en zelfs in prefab bouw.

 
Ook verticale gevelafwerking met keramische dakpannen is een eenvoudige en relatief voordelige geveloplossing voor het thermisch isoleren van de gevel. De dakpannen onttrekken de bestaande ondergrond aan het oog en er ontstaat een uniform en onderscheidend gevelbeeld.

 
Renoveren met op maat gemaakte, kant-en-klare keramische raamdorpelelementen geeft bestaande woningen een kwaliteitsimpuls. De keramische dorpels met een maximale lengte tot twee meter, verkorten de renovatietijd en reduceren faalkosten.

 
Kijk voor uitgebreide informatie over alle keramische renovatieoplossingen op www.wienerberger.nl.

« Nieuws overzicht