Fascinerende designs met glasweefsel en metallic verf

ElementEffects van Caparol is een nieuw glasweefsel met kwartsafwerking.

Caparol presenteert een nieuw glasweefsel met kwartsafwerking met oneindige ontwerpmogelijkheden: CapaverĀ® ElementEffects. Het nieuwe product bestaat volledig uit duurzame en natuurlijke bestanddelen van glas en extreem harde kwartszanddelen.

CapaverĀ® ElementEffects is veel scheurbestendiger en stabieler dan conventionele glasweefsels.

Bestand tegen mechanische belasting

Voor ElementEffects heeft Caparol op een slijtvaste onderlaag van glasweefsel een driedimensionale structuur van grote kwartsdeeltjes en glasvezelstructuur aangebracht. Door een speciale, hechte weeftechniek is de trek- en stootvastheid van het nieuwe materiaal aanzienlijk hoger dan bij conventioneel glasweefsel. Ook de kwartsafwerking is bovengemiddeld bestand tegen mechanische belasting.

 
Schrapen, krassen en stoten hebben niet of nauwelijks zichtbare gevolgen voor de kwartsstructuur. Zelfs wanneer de ondergrond een deuk oploopt, zorgt de elasticiteit van ElementEffects ervoor dat de vorm van het materiaal intact blijft.

Wisselwerking door kwarts en glas

ElementEffects biedt veel mogelijkheden voor creatieve prestaties. De wisselwerking van kwarts en fijn glasweefsel met de driedimensionale structuur zorgt voor een fascinerend mat-/glanseffect, dat ook bij een dekkende afwerklaag volledig behouden blijft.

 
De metallic verf van Caparol, Metallocryl Interior, versterkt het effect zelfs. ElementEffects is er in tien verschillende designs. Bij renovatie kan het nieuwe glasweefsel tot vijf keer worden overgeschilderd.

Metallic eindafwerking

Metallocryl is een muurverf op basis van dispersie, die op gestructureerde ondergronden aangebracht kan worden. Door de structuur en breking van licht ontstaan metaalkleurige effecten die in het interieur bijzonder krachtig werken.

 
Het karakteristieke uiterlijk wordt in twee varianten aangeboden: materiaaltypische tinten met een duidelijk metaalachtig uiterlijk en trendy kleuren met een licht metallic karakter.

 
Vraag meer informatie aan via info@caparol.nl of bezoek onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie