PCI Flexmörtel tegellijm al na 3 dagen toepasbaar op dekvloer

PCI heeft populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld.

Speciaal voor jonge cementdekvloeren heeft PCI de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten, die onder garantie na 3 dagen respectievelijk een restvochtgehalte van 4% op cementdekvloeren kunnen worden toegepast.

 
Zodra een cementdekvloer beloopbaar is (gemiddeld na 3 dagen) kan al keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2, die voldoet aan C2 TE S2. Deze supersterke tegellijm heeft een hechtsterkte die ruim tweemaal zo hoog is dan die in de norm (1,0 N/mm²).

Tijdsbesparing

Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen wordt deze mortel aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Op beton kan al na 28 dagen keramiek worden verlijmd. Deze lijm levert een de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.

Restvochtgehalte van 4%

Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1.

Universeel inzetbaar

Beide tegellijmen zijn universeel inzetbaar, op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Alle soorten keramiek kunnen ermee worden verlijmd op vele ondergronden, ook bij vloerverwarming. Toepassing van terras tot badkamer of zwembad.

Goede verwerkingseigenschappen

Over de verwerkingseigenschappen, een zeer goede stand, ook bij zware tegels of platen en een smeuïge mortel, waren de verwerkers die de producten hebben getest zeer enthousiast. Los van het bijkomende voordeel dat de mortels ook kunnen worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken.
PCI Flexmörtel S1 en S2 worden geleverd in zakken van 20 kg.

Lijmproject van A tot Z

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten, zoals aangiet- en betonreparatiemortels, kleurstoffen, vezels en reinigingsmiddelen.

 
Raadpleeg voor meer informatie de website www.PCI-Afbouw.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie