Roval balustersystemen zijn fraai, duurzaam en functioneel

Uitgebreide balustersystemen voor balkons, loggia’s en galerijen.

Roval Aluminium heeft een aluminium balustersysteem ontwikkeld dat los gemonteerd kan worden of geïntegreerd op een aluminium muurafdekker.

De laatste mogelijkheid heeft een fraai esthetisch aspect omdat de baluster blind kan worden bevestigd: van de buitenzijde zijn geen schroeven zichtbaar.

Valgevaar

Behalve dat de balustersystemen - compleet met handrail - op de aluminium muurafdekkappen van Roval gemonteerd kunnen worden, worden ze ook regelmatig gemonteerd op transparante panelen voor bijvoorbeeld balkons, loggia’s of zelfs ten behoeve van daktuinen voor optimaal uitzicht.

 
Balusters worden veelal toegepast om valgevaar te minimaliseren. De systemen van Roval Aluminium zijn niet alleen in woningbouw terug te vinden, maar ook in utiliteitsbouw.

Grote variatie balustersystemen

Roval Aluminium levert een grote variatie balustersystemen. Zo kan voor de handrail gekozen worden uit verschillende vormen: rond, ovaal, vierkant en rechthoekig. Voor de afwerking aan de onderzijde is er keuze uit een ovale of een rechte variant.

 
De Roval-balustersystemen komen optimaal tot hun recht in combinatie met de muurafdeksystemen van Roval. Niet alleen in esthetisch opzicht, maar ook wat duurzaamheid betreft.

 
Voor de muurafdeksystemen heeft Roval namelijk een uniek klangensysteem met speciale ‘klik’veer ontwikkeld, waar de muurafdekkap eenvoudig overheen gedrukt kan worden. Doordat er aan de buitenzijde geen schroeven nodig zijn, heeft erosie nauwelijks invloed. Bovendien blijft de muurafdekkap dankzij het klangensysteem mooi strak en glad.

Maatvoeringen en kleuren

De balustersystemen zijn leverbaar in allerlei maatvoeringen en (RAL-)kleuren of blank geanodiseerd. Bovendien levert Roval Aluminium de systemen, inclusief verbindingsstukken (waardoor hoeken en lengten blind aan elkaar verbonden kunnen worden) en einddoppen voor een fraaie afwerking.

 
Voor meer informatie en referentieprojecten, bezoek de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie