Marmoleum van Forbo Flooring onderdeel van bijzondere werkplekken

Interieurontwerper Odette Ex over 3 door haar gecreëerde, bijzondere werkplekken.

Heel goed luisteren naar de opdrachtgever - waar zijn jullie precies en waar willen jullie naar toe - en daar dan een mooi beeld bij zoeken. Zo vat Odette Ex, interieurontwerper en eigenaar van Ex Interiors haar werk samen.

Dat deed ze bijvoorbeeld bij de inrichting van het TNT Centre in Hoofddorp, maar ook bij het nieuwe kantoor van de William Schrikker Groep in Diemen en de Achmea Campus in Apeldoorn. Al deze de organisaties gingen daarbij over op Het Nieuwe Werken.

Marmoleum in TNT Centre

Het streng architectonische TNT Centre moest duurzaam ingericht worden dat een LEED Platinum certificaat, energielabel A++ en een Greencalc+ score van 1000+ punten gehaald zou worden. Bovendien moest het gebouw CO2-emissievrij opgeleverd worden.

 
Ex’ werk resulteerde in heel veel grijs Marmoleum uit de Dutch Design en Real collecties. De voornaamste reden om voor Marmoleum te kiezen, was de voorwaarde dat de toegepaste materialen geen schadelijke emissie mochten hebben voor de werknemers. Marmoleum van Forbo Flooring kwam perfect uit de voorgeschreven test: een echt, duurzaam en eerlijk natuurproduct.

Marmoleum Striato

In het nieuwe kantoor van de William Schrikker Groep in Diemen staat geborgenheid en huiselijkheid voorop. Nieuwe werkplekken uitnodigen tot verbinden en ontmoeten. Ex hield bij de inrichting rekening met warmte en comfort. Ex besloot het gelijnde Marmoleum Striato toe te passen.

De Veluwe binnenhalen

Achmea wilde bij de inrichting van de Achmea Campus alle werknemers graag letterlijk bij elkaar brengen. Dat resulteerde in een enorme ontmoetingsplek waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gegeten, vergaderd, ontspannen en gewerkt kan worden.
Daarnaast mocht de Veluwe, die je bijna kunt ‘ruiken’ in het gebouw, letterlijk en figuurlijk naar binnen worden gehaald.

 
Vanwege de enorme oppervlakte en dus de kosten was hout te duur om overal toe te passen. Ex besloot Allura Wood toe te passen: vanwege zijn groene grijstint past het perfect in het interieur. Het lijkt op hout, maar is toch relatief goedkoop en gemakkelijk in schoonmaak en onderhoud.

« Nieuws overzicht