Gevel krijgt duurzame natuurlijke uitstraling van hout

Milin viert 10 jaar VinyPlus gevelbekleding en dakranden.

Milin B.V. uit Nieuwegein, totaalleverancier van gevelbekleding, kunststof profielen en duurzame afbouwmaterialen, bestaat 10 jaar. Met de oprichting werd tevens het assortiment VinyPlus kunststof gevelbekleding en dakrandpanelen geïntroduceerd.

 
Het eerste jaar werd het VinyPlus rabbat deel in 6 kleuren geïntroduceerd. Het tweede jaar werd daaraan het VinyPlus rondkant deel toegevoegd. In het derde jaar werd het assortiment compleet gemaakt dankzij de toevoeging van VinyPlus dakrandpanelen.

3 Uitvoeringen

VinyPlus is gemaakt van 100% hoogwaardig gerecycled kunststof en is afgewerkt met een hoogwaardige UV-bestendige buitenfolie. De folie geeft VinyPlus dezelfde vertrouwde uitstraling als hout en is in 26 unikleuren uit voorraad leverbaar. Vanaf 60 m2 is er keuze uit nog eens 50 extra kleuren. Groot voordeel is dat kunststof nauwelijks onderhoud vergt en veel langer meegaat dan hout.

 
VinyPlus is leverbaar in 3 verschillende uitvoeringen:

  • het traditionele rabat model voor karakteristieke gevels;
  • het rondkant model dat zowel horizontaal, verticaal als diagonaal toepasbaar;
  • het dakrandpaneel voor het bekleden en beschermen van de dakranden.
Brandwerend

VinyPlus is ook leverbaar in een brandwerende uitvoering met B1 brandcertificering. Hierdoor is de bekleding ook te leveren voor nieuwbouwprojecten van meer dan 200 m2. Milin bracht hiermee een revolutie teweeg in de markt van gevelbekleding en heeft daarmee als enige leverancier in deze productklasse een product op de markt met CE-keurmerk.
VinyPlus voldoet hiermee aan de Europese richtlijnen waardoor Milin de panelen door heel Europa mag leveren.

Positieve eigenschappen

VinyPlus wordt gekenmerkt door de natuurlijke uitstraling. Het product is vochtbestendig, onderhoudsarm, UV-bestendig en wordt geleverd op lange lengtes van 6 meter. Dankzij de brandwerende B1-certificering is het paneel toepasbaar zowel als gevelbekleding als voor dakkapellen. VinyPlus wordt ook veelvuldig gebruikt in de houtskelet- en recreatiebouw als voor het bekleden van tuinhuisjes.
Voor de renovatiemarkt biedt VinyPlus een duurzame oplossing omdat de gevel 30 jaar vrijwel onderhoudsvrij meegaat.

 
Voor meer informatie zie www.vinyplus.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie