Bij Lightway gaat daglichttoetreding niet ten koste van de isolatiewaarde?

De koudebrugonderbreker van Lightway daglichtsystemen (Blue Performance) succesvol toegepast in het eerste passiefgebouwde zorgcentrum van Nederland.

In Vroomshoop zijn in het eerste passiefgebouwde zorgcentrum van Nederland (Mijande) meerdere daglichtbuizen van Lightway met de gepatenteerde Blue Performance, een koudebrugonderbreker en isolatieplaat. Blowerdoortest toont perfecte luchtdichtheid aan.

 
Met het unieke gepatenteerde isolatie-element, Blue Performance, de koudebrugonderbreking voor daglichtbuizen, lost Lightway het probleem van condensatie in daglichtbuizen op. Bovendien maakt Blue Performance  voor daglichtbuizen de Lightway daglichtbuizen geschikt voor duurzame energiezuinige bouw en toepassing in passiefgebouwde gebouwen en huizen.

Thermische afsluiting

In de Blue Performance is dubbel of driedubbel glas (Argongas gevuld), geïntegreerd in een isolatie plaat. Deze isolatieplaat van de daglichtbuis wordt hermetisch geïntegreerd in de thermische schil en luchtdicht afgewerkt, waarmee de koudebrug echt wordt doorbroken. Een onafhankelijk uitgevoerde blowerdoortest liet zien dat een goed geïnstalleerde Lightway met Blue Performance thermisch compleet is afgesloten.

Daglichttoetreding niet ten koste van isolatie

Met de daglichtbuizen van Lightway kan gezond en natuurlijk daglicht tot diep in het gebouw worden getransporteerd en kunnen donkere of inpandige plekken  worden verlicht met echt daglicht. Daglichttoetreding hoeft dus niet langer ten koste te gaan van een goede isolatie.

 
Bezoek voor meer informatie over het project de website van Mijande Wonen.

« Nieuws overzicht