Marmoleum Sport piept niet

Forbo introduceert nieuwe Marmoleum Sport collectie.

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Marmoleum Sport collectie. Superduurzame, sterke en hygiënische vloeren met uitstekende prestaties en uniek ontwerp.

 
Marmoleum Sport is bedoeld voor het bedekken van vloeren in allerlei soorten sportruimten: van gymzaal, basketbalarena en trainingscomplex tot kinderspeelruimte en aula/multifunctionele ruimte in een school.

 
De sterke vloer - bijvoorbeeld bestand tegen rollend materieel - levert uitstekende prestaties in flexibiliteit, elasticiteit, maar ook in slipbestendigheid. Daarnaast kent de nieuwe collectie maar liefst 13 kleuren waaronder de nieuwe Marmoleum Sport Move lijn met uniek betonmotief.

 
Vanzelfsprekend gaat het met Marmoleum om een superduurzame vloer, gemaakt van natuurlijke materialen, die bovendien bacteriostatisch en eenvoudig te reinigen is. Marmoleum Sport voldoet zowel aan de standaard voor Europese sportvloeren als de strenge Duitse regelgeving.

Verende vloer

Marmoleum Sport is zeer geschikt als vloerbedekking voor vlakelastische sportvloeren. Deze verende ondervloersystemen minimaliseren de kans op letsel omdat de impact van bijvoorbeeld een sprong over een groter oppervlak wordt verdeeld. Deze eigenschap maakt deze verende vloersystemen in combinatie met Marmoleum ideaal voor veeleisende sporten.

Kwetsuren voorkomen

Marmoleum Sport kan ook prima worden gebruikt om puntelastische vloersystemen te creëren. Hierbij gaat het om een hightech rubber onderlaag die schokken opvangt direct bij het raakpunt. Het gewicht van de sporter is niet bepalend voor de demping van de vloer. Daarom zijn puntelastische systemen bijzonder geschikt voor speellokalen en vloeren waar de impact op de vloer geringer, maar men toch kwetsuren wil voorkomen.

Piept niet

De nieuwe collectie is ‘slip & grip proof’. Dat betekent dat Marmoleum Sport aan de ene kant glad genoeg is om nog iets door te glijden bij het stoppen van een beweging (of tijdens het draaien) en geen brandplekken op te lopen tijdens een val, maar de nieuwe collectie heeft aan de andere kant tevens de stroefheid om een beweging goed aan te zetten en te stoppen. En ook belangrijk: Marmoleum Sport piept niet.

 
Voor veel meer informatie, inspiratie en beelden bezoek de website.

« Nieuws overzicht