Wienerberger heeft alle aandacht voor mixen straatbakstenen

Authentieke uitstraling dankzij mix straatbakstenen Wienerberger.

De vraag naar een authentieke uitstraling is een vaste waarde. Een succesvolle ontwikkeling in retro-architectuur is bijvoorbeeld Brandevoort in Helmond.

 
Een voorbeeld in een andere context is de laat-middeleeuwse binnenstad van Leiden, waar een mooie mix werd gelegd van Wienerberger straatbakstenen.
Of de herontwikkeling van het plein voor de Leonarduskerk in Helmond waar de ontwerpers kozen voor een mix van lichtgeel, rood en aubergine om de monumentale kerk optimaal tot zijn recht te laten komen.

Stadsspecifieke mix

De mixsorteringen van Wienerberger zijn antwoorden op vragen uit de markt. Er is een grote behoefte om authentieke, bestaande bestrating uit te breiden en na te bootsen. Vooral voor historische binnensteden en (her)ontwikkeling. Een aantal grote Nederlandse gemeenten daagden Wienerberger al uit om voor hen een eigen, stadsspecifieke mix samen te stellen.

Eigen identiteit

Door te mixen creëert de architect of stedenbouwkundige een individuele signatuur die verder gaat: gebouw én omgeving krijgen een eigen, complementaire identiteit. Wienerberger zorgt voor een afgewogen sortering. Van een subtiele nuance tot veelkleurig, in diverse formaten. In principe is alles mogelijk. Voor ingetogen of juist monumentaal bestraten.

Durf te mixen

Mixen getuigt van durf en stimuleert de creativiteit. Het is een kans om te breken met standaard legpatronen in bestaande legvormen. Een extra accent is het toevoegen van speciale (glazuur)bakstenen. Zo’n ‘strooisteen’ zorgt voor een versnipperd, speels effect. Onnodig te zeggen dat klanten die durven mixen van Wienerberger alle extra aandacht krijgen, ook in het voortraject.

 

« Nieuws overzicht