SafeWood Select zorgt voor brandveilige gevel ziekenhuis

Foreco levert SafeWood Select: brandvertragend hout en plaatmateriaal.

Onlangs opende Prinses Margriet officieel het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Een groot deel van de gevel is bedekt met Western Red Cedar.

Bij de constructie van deze gevel realiseerde Foreco de brandveiligheid door deze te behandelen met het SafeWood Select-systeem.

 
Foreco gebruikte Western Red Cedar latten als gevelbekleding (5000 m2). Het hout werd behandeld met het brandvertragende SafeWood Select-systeem. Het materiaal behoudt zijn karakter en is te bewerken als gewoon hout. Door bescherming middels brandvertragend polymeren kan de brandveiligheid zonder een verfsysteem gegarandeerd worden.

 
Bij blootstelling aan vuur reageren de brandvertragende stoffen in het hout met de brandbare gassen en teerproducten die normaal gesproken vrijkomen bij onbehandeld hout. Deze worden omgezet in houtskool, koolstofdioxide en water. De ontstane isolerende houtskool laag vertraagt het ontbrandingsproces.

 
Het hout heeft Euroklasse B en is door de behandeling weersbestendig en onderhoudsarm.
Door gebruik van de houten gevelbekleding volgens een open lattensysteem ontstaat een warme natuurlijke uitstraling die past binnen het moderne en strakke ontwerp.

 
Voordelen van SafeWood Select

  • op lange termijn onderhoudsvrij in weer en wind;
  • toepasbaar op een groot aantal houtsoorten en plaatmaterialen;
  • geen sterkteverlies en niet corrosief;
  • zekerheid met gecontroleerd productieproces onder o.a. ISO 9001 en ISO 14001;
  • uitvoerig getest conform EU-normen (Euroklasse B,C en D) overeenkomstig EN 13501-1.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie