ROCKPANEL ontvangt Europese Milieuproductverklaring (EPD)

ROCKPANEL Group is eerste fabrikant van gevelbekleding die door BRE is gecertificeerd volgens Europese norm.

Onlangs werd het EPD-certificaat (European Product Declaration) overhandigd aan ROCKPANEL Group. Deze Europese Milieuproductverklaring is gebaseerd op een verzameling van productgegevens en een levenscyclusanalyse bij ROCKPANEL, door BRE Global.

 
ROCKPANEL Group is de eerste fabrikant van gevelbekleding die wordt gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen. Het EPD-certificaat stelt fabrikanten in staat om de kosten, complexiteit en milieu-impact te beperken, biedt architecten de mogelijkheid om de milieuprestaties van concurrerende materialen te vergelijken en helpt aannemers en eigenaars om aan de wetgeving te voldoen.

Barrières doorbreken

Onder impuls van de beslissing van de Europese Commissie om een duurzaamheidsdimensie toe te voegen aan bouwwerken, maakt BRE Global werk van individuele ecologische, maatschappelijke en financiële normen voor dit bouwkader. Op die manier wil BRE de nationale en protectionistische barrières voor de bouwsector in Europa doorbreken.

 
De EPD-certificering van ROCKPANEL toont aan dat het bedrijf voor duurzaamheid en het terugdringen van de milieu-impact tijdens productie is.

Belangrijke criteria: groeiende vraag en duurzaamheid

ROCKPANEL Group speelt in op de groeiende vraag naar duurzame materialen in het gevelontwerp. Dit sluit perfect aan bij de nieuwbouw- en renovatieprojecten die energie en esthetiek centraal stellen.

 
Duurzaamheidscriteria staan bij steeds meer bouwprojecten centraal in de materiaalkeuze. Deze certificering door BRE Global maakt van ROCKPANEL een onafhankelijk erkende duurzame keuze.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie