Duco’s nieuwe FireMax ‘ZR’ gaat letterlijk door het vuur

Brandwerend ventilatierooster weerstaat tot 90 minuten aan vuurzee.

Op 18 september a.s. zal Duco Ventilation & Sun Control in hotel Van der Valk in Duiven de compleet vernieuwde, brandwerende FireMax ‘ZR’ lanceren.

Tijdens het gratis seminar brandwerendheid, met onder meer een brandproef ter plaatse, gaan twee experts dieper in op het thema brandveiligheid in de Nederlandse regelgeving en wat de consequenties zijn voor ventilatieroosters.

Beide richtingen

Dankzij de doorontwikkeling van de FireMax ‘ZR’ kan het rooster niet alleen betere waardes voorleggen als het om brandwerendheid gaat; het is zelfs uniek dankzij de brandwerendheid in beide richtingen. Bovendien oogt het rooster dankzij een volledig nieuw design nu nog esthetischer en kan het zowel in compacte kalf (tot 90 minuten brandwerend!), als rechtstreeks op brandwerend glas (tot 30 minuten brandwerend!) geplaatst worden.

Technische eigenschappen

Tijdens het seminar worden de technische eigenschappen van het rooster verder toegelicht en zet Duco de belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • tweezijdig brandwerend;
  • brandwerendheidsklasse E(W) 90 bij compacte kalf, E(W)30 bij glasplaatsing;
  • esthetisch binnenrooster met minimale glasaftrek;
  • geschikt voor hoogbouw (tot 40 m hoogte).
Brandproef

Twee experts wakkeren het vuur nog wat verder aan en gaan dieper in op het thema. Luuk van Dijk, sales engineer bij Vetrotech Saint-Gobain Benelux, raakt onder meer het onderwerp brandveiligheid bij renovatie aan en bespreekt de technische richtlijnen waar het kozijn aan moet voldoen. Tijdens een brandproef gaat de FireMax ‘ZR’ letterlijk voor u door het vuur.
Brandveiligheidsspecialist Ir. Ruud van Herpen (technisch directeur/senior adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en lector brandveiligheid in de bouw, TU Delft) geeft enkele belangrijke aandachtspunten mee bij de toepassing van brandwerende ventilatieroosters.

Gratis deelname

Praktische informatie:

  • datum seminar - donderdag 18 september, van 09 tot 12.30 uur, hotel Van der Valk in Duiven;
  • aansluitend - afsluitende broodjeslunch;
  • deelname is gratis, maar aantal plaatsen is beperkt;
  • uitgebreid programma + inschrijven via de website.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie