DAKMERK introduceert Multi Garantie voor multifunctionele daken

‘Dakdekker wordt dakaannemer’.

Kwaliteitsorganisatie voor het platte dak, DAKMERK, speelt in op de toename van multifunctionele daken en introduceert Multi Garantie.

Dat betekent dat bij onverhoopte lekkage ook het verwijderen en opnieuw aanbrengen van alles wat zich op het dak bevindt, zoals zonnepanelen, bomen, struiken, bankjes en verlichting gedekt is.

Gebruiksdeel

Nederland telt ongeveer 450 miljoen vierkante meter plat dak. David Kemena (directeur DAKMERK): “Plat dak wordt steeds vaker benut als multifunctioneel dak. Naast parkeerdaken, gaat het dan vooral om energie- en groendaken. Als je daar onverhoopt lekkage bij krijgt, is bij de meeste dakbedekkingbedrijven alleen het herstel van de dakbedekking zelf verzekerd. Met de DAKMERK Multi Garantie is nu ook het verwijderen van bijvoorbeeld beplanting en zonnepanelen gedekt. Het gebruiksdeel wordt daarmee ook onder verantwoordelijkheid van de DAKMERK dakaannemer aangebracht.”

Garantie

Kemena: “Wie een DAKMERK dakaannemer inschakelt, kiest bovendien voor kwaliteitsdakdekkers die voldoen aan de Vakrichtlijn. Met DAKMERK krijgt u sowieso tien jaar waterdichte garantie en weet u zeker dat het dak qua systeem en toegepaste materialen is gecertificeerd en grondig is gecontroleerd.”

Over DAKMERK

DAKMERK is een keurmerk met als doelstelling om de kwaliteit van bitumineuze- en kunststof platte daken te bewaken en te bevorderen. Projecten die door bij DAKMERK aangesloten dakdekkers uitgevoerd zijn, genieten in principe een waterdichtheidsgarantie van tien jaar. DAKMERK is in 1992 opgericht en heeft ongeveer dertig leden, die gezamenlijk een marktaandeel van zo’n 33 procent vertegenwoordigen.

 
Kijk hier voor meer informatie.

 

« Nieuws overzicht