Witte dakramen VELUX blijken schot in de roos

Verkooppercentage blank afgelakte dakramen drastisch gedaald.

Gebruiksgemak, comfort en energiezuinigheid zijn eigenschappen waar consumenten tegenwoordig scherp op letten bij de aankoop van producten. Maar ook het ontwerp en het aanzicht van een product zijn hierbij zeer belangrijk.

Dat blijkt wel uit de verkoopaantallen van de nieuwe generatie VELUX dakramen in Nederland. Slechts 5% van de verkochte dakramen zijn nog maar blank afgelakt, terwijl de rest allemaal in de standaard witte kleur wordt verkocht.

Verwachting

Uit marktonderzoek bleek dat consumenten bij aanschaf van een nieuw dakraam de voorkeur gaven aan wit of crèmekleurig. Daarom besloot VELUX Nederland bij de introductie van de nieuwe generatie in 2013, alle dakramen standaard in een witte uitvoering te gaan leveren. En met succes. Maar dat VELUX na een jaar nog zo weinig blank afgelakte dakramen zou verkopen had het bedrijf niet verwacht.

 
Dat aannemers en klusbedrijven bij het aanbieden van dakramen massaal over zouden stappen naar de witte kleur is best verrassend te noemen. De bouw is een traditionele bedrijfstak en na ruim 70 jaar met blank gelakte grenenhouten dakramen te hebben gewerkt had VELUX niet verwacht dat iedereen zo snel gewend zou zijn aan de nieuwe kleur dakramen.

Blank afgelakte dakramen nog leverbaar

Het is ook nog steeds mogelijk de nieuwe generatie dakramen blank afgelakt te bestellen. Vooral bij renovatieprojecten waarin ruimtes hun authenticiteit moeten behouden is behoefte aan dakramen met een klassieke uitstraling, maar wel met de isolatie-eigenschappen van vandaag.

 
Door de toevoeging van ThermoTechnology isolatiemateriaal isoleert de nieuwe generatie VELUX dakramen wel 30 keer beter dan een oud dakraam en in bereikbare situaties kan worden gekozen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen dakraam met geïntegreerd sluitwerk.

Kenmerken nieuwe generatie

Naast een eenvoudiger en slimmer montageproces zijn energie-efficiëntie, daglicht en wooncomfort verbeterd. Met de introductie van de VELUX ThermoTechnology zijn de isolerende eigenschappen verbeterd en daarnaast is het glasoppervlak tot wel 18 procent vergroot.

 
Dit levert gebouwen meer passieve zonnewarmtetoetreding op en bespaart daarmee energie. Het toegepaste hout in de nieuwe generatie is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, waarmee de dakramen FSC of PEFC gecertificeerd zijn. Daarnaast is de nieuwe generatie onderworpen aan uitvoerige tests zodat ze voldoen aan de hoge en strenge VELUX prestatie- en kwaliteitseisen.

 

« Nieuws overzicht