PCI ontwikkelt nieuwe, zeer sterke pastalijm voor de wand: Pecicoll XL

Kostenverminderend lijmsysteem voor badkamerprojecten

Een goede prijs/kwaliteitverhouding, gering productverbruik en snelhardende producten stonden bij PCI op de voorgrond bij het samenstellen van een systeem voor badkamerprojecten.

Maar met behoud van kwaliteit, duurzaamheid én van de projectgarantie van 10 jaar.
PCI zoekt in haar rol als partner voor de bouw naar praktische oplossingen. Het bedrijf richt zich daarbij op zowel de tegelzetter als de opdrachtgever, met name de woningbouwcorporatie. Het waterdichtings- en lijmsysteem is hierop afgestemd.

Alle benodigde toepassingen

Bij de directe en indirecte voordelen valt met name de tijdwinst op, door het verkorten van wachttijden in het bouwproces. En tijd is geld, voor zowel de aannemer als de opdrachtgever.
Het systeem omvat alle benodigde toepassingen. Het begint bij de primer, egalisatiemortel en uitvlakmortel. De complete waterdichting is opgenomen: kimband, waterdichte binnen- en buitenhoeken, afdichtingsmanchetten voor leidingdoorvoer en afvoer. En de tegellijmen voor wand en vloer, voegmortel en siliconenkit mogen natuurlijk niet ontbreken.

Nieuwe, supersterke pastalijm

In combinatie met het projectsysteem ontwikkelde PCI een nieuwe pastalijm voor de wand: PCI Pecicoll XL. Deze zeer sterke lijm is vooral geschikt voor grootformaat tegels.
De flexibele, watervaste lijm voldoet aan de norm D2 TE volgens EN 12004 voor toepassing in badkamers. Ook mozaïek kan worden verlijmd, want de kleur van de lijm is wit. PCI Pecicoll XL kan worden toegepast op vele ondergronden, zuigend en niet zuigend, en ook over bestaand keramiek. Tegelzetters die de lijm al hebben gebruikt, waren zeer tevreden over de verwerkbaarheid en de kwaliteit. De gebruiksklare pastalijm wordt geleverd in een goed hanteerbare emmer van 14 kg.
In de nieuwe brochure toont PCI de systeemopbouwschets en geeft daarbij aanvullende informatie over de te gebruiken producten.

Assortiment

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten als betonreparatiemortels, kelderafdichtingssystemen en reinigingsmiddelen.

Meer informatie is te vinden op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie