Prekader van Deceuninck garandeert luchtdichtheid

Nieuw Deceuninck prekader roept warmteverlies rond ramen en deuren een halt toe.

Via gaten en kieren gaat veel warmte in huis verloren. Een kwart van de binnenhuiswarmte ontsnapt daarbij nog altijd langs de ramen met alle gevolgen voor leefcomfort en de energierekening.

Jammer want warmteverlies valt eenvoudig te voorkomen. Hoe? Luchtdichtheid!

Verloren moeite

Als je een gebouw isoleert, maar geen aandacht besteedt aan luchtdichtheid, verspil je in feite geld en tijd. Spleten en kieren in de gebouwschil zorgen namelijk voor thermische lekken en elk luchtlek brengt bovendien een akoestisch lek met zich mee. Daarnaast is een luchtdichte woning een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerend ventilatiesysteem.

 
Luchtdichtheid is een doorslaggevende factor voor de energieprestaties van een gebouw. Door er aandacht aan te besteden, kan het E-peil gemakkelijk met 10 E-punten dalen.

Hoe werkt het?

Voor een optimale luchtdichtheid is het belangrijk om onder meer de voeg tussen het raam en de luchtdichte laag van de binnenmuur naadloos af te sluiten. Dat is in geen geval een eenvoudige opdracht.

 
Onze tips: laat de luchtdichte plaatsing van je kunststof ramen over aan een ervaren vakman. Onze Preferred Partners kennen de spelregels en klaren de klus snel en volledig. Zo voorkom je het niet-luchtdicht aansluiten van het buitenschrijnwerk en alle onaangename gevolgen die ermee gepaard gaan.

Luchtdichtheid gegarandeerd

Deceuninck weet dat luchtdichtheid lastig te realiseren valt en komt met het Deceuninck Prekader. Dit profiel is opgebouwd uit isolerend kunststof schuim, waarbij enkele delen nog eens van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden. Het wordt eenvoudigweg op de rug van het raamkader geklikt en garandeert zo een perfect luchtdichte plaatsing van raamaansluitingen.

 
De installatiekosten van het Deceuninck Prekader zijn overigens tot een minimum beperkt. Zowel het pre- als het raamkader zijn gemakkelijk te assembleren. Doordat er al een dichting is voorzien tussen het Prekader en het raamkader, heb je geen traditionele raamkaders meer nodig, waardoor de plaatsing snel kan gebeuren.

 
Interesse in een kunststof raam met uniek Prekader? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

 

« Nieuws overzicht