Fermacell vloerelementen zijn prima keuze als duurzame renovatieoplossing

Havenbedrijf Rotterdam kiest Fermacell vloerelementen als duurzame renovatieoplossing.

Voor de renovatie van het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in de Rotterdamse haven zijn gipsvezel vloerelementen toegepast. Havenbedrijf Rotterdam wilde het 100 jaar oude pand zo duurzaam mogelijk maken.

De keuze viel daarbij op Fermacell vloerelementen.‘

Dit product hebben we het Havenbedrijf Rotterdam aangeraden, omdat we Fermacell zien als producent van duurzame vloer- en wandelementen,’ aldus Aart van der Wilt, kennismanager duurzaam bouwen van het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo).

 
‘De gipsvezel vloerelementen bestaan uit natuurlijk, recyclebaar materiaal en zijn daarmee een duurzaam ecologisch verantwoord product. In onze expositieruimte tonen we bovendien de Greenline gipsvezelplaten van Fermacell als onderdeel van een frisse school.’

Gerecycled afvalmateriaal

Het ICDuBo is een onafhankelijk kenniscentrum, dat voor de gehele bouwkolom duurzame oplossingen inzichtelijk maakt. De wens vanuit Havenbedrijf Rotterdam was om het pand, dat wordt onderverhuurd aan ICDuBo, toekomstbestendig te maken; het liefst zo duurzaam mogelijk met milieuverantwoorde materialen. ‘De Fermacell gipsvezel vloerelementen zijn hier een goed voorbeeld van. Het gips, een natuurlijk mineraal, en de papiervezels worden gewonnen uit gerecycled afvalmateriaal’, aldus Van der Wilt.

Totaaloplossing

Ook in de expositieruimte van het ICDuBo is Fermacell terug te vinden. Hier worden totaalconcepten voor verschillende doelgroepen of thema’s getoond. Zo is een unit gebouwd met daarin vloerverwarming van Uniwarm, verwerkt in Fermacell vloerelementen. Daarnaast is Fermacell Greenline te zien als onderdeel van een totaaloplossing die bijdraagt aan een goed binnenklimaat om frisse scholen te realiseren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie