Roval Aluminium: duurzaam van proces tot product

Roval gebruikt voor haar producten gerecycled aluminium.

Bouwen zonder duurzaamheidsambities past niet meer in deze tijd. Roval Aluminium, ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen voor met name gevel en dak is zich dat als innovatieve koploper bewust.

Duurzaamheid heeft zich niet alleen gemanifesteerd in het productieproces, maar binnen de gehele onderneming.

 
Een weloverwogen beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dat samen met moederonderneming Reynaers Aluminium wordt uitgevoerd, ligt hieraan ten grondslag. Klimaatneutraal ondernemen is hierbij de voortdurende ambitie.

Jaarlijks 5% minder CO2-uitstoot

Sales & Marketing Manager van Roval Edwin van Kemenade: “De komende 3 jaar willen we de CO2-uitstoot jaarlijks met 5% verminderen. We bereiken dat door allerlei maatregelen, zoals optimalisering van productieprocessen, gebruik van zuinigere lichtinstallaties, Groen Gas, toepassing koude- en warmteopslag, gescheiden afvalinzameling, slim produceren met minder restafval en nog veel meer.”

 
Naast deze maatregelen, is duurzaamheid ook verankerd in materiaalgebruik, het productassortiment en het productieproces. Roval gebruikt voor haar producten voor een groot gedeelte gerecycled aluminium.

Duurzaamheidscomponent

Daarnaast is toegepast aluminium uiterst duurzaam. Het is onderhoudsarm en gaat jarenlang mee. Hout en kunststof bijvoorbeeld zijn veel meer onderhevig aan weersinvloeden en vergen meer onderhoud. Alle producten - van waterslagen tot muurafdekkappen en van dakranden tot boeiboorden en maatwerkoplossingen - hebben die duurzaamheidscomponent.

 
Bovendien heeft Roval ook solarsystemen in het assortiment, waarin onderhoudsarm aluminium gecombineerd is met de duurzame functionaliteit van zonnepanelen. Het productieproces is naast kwaliteit, geënt op duurzaamheid. Door een efficiëntere productielijn en nieuwe productiemethodes met minder restafval, worden klanten nog beter bediend dan voorheen.

 
www.roval.eu

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie