Lightway daglichtbuizen verlichten zijperron station Deventer

Daglichtsystemen Lightway met kristalglas zorgen voor ongebroken lichtspectrum.

Diverse ruimtes naast het gerenoveerde zijperron van Station Deventer zijn voorzien van daglicht met tientallen daglichtbuizen met kristalglazen koepels en glazen plafonddifusers.

Unieke eigenschappen

In totaal zijn er 30 daglichtsystemen van het type Lightway 400HP geïntegreerd in het nieuwe zinken dak naast het perron. Ook het sedumdak is nu voorzien met 6 systemen, elk met twee 90 graden bochten en enkele meters verlengbuizen om het daglicht in de onderliggende winkel naar de gewenste locatie te transporteren.

 
Dit geeft meteen een van unieke eigenschappen van de daglichtbuizen weer. Zo nodig of gewenst kunnen de daglichtbuizen later verlengd of voorzien worden van andere bochten om het daglicht bijvoorbeeld naar een andere locatie te leiden.

Kristalglas

Uniek aan daglichtbuizen van Lightway is het gebruik van kristalglas voor de lichtdoorlatende elementen. Het daglicht komt zo in ongebroken spectrum in de te verlichten ruimtes. De kristalglazen koepels op de daken naast het perron zorgen voor een lange levensduur zonder dat de koepels gaan verweren of vol aanslag komen te zitten. De lichtdoorlaat blijft hierdoor jaren optimaal.

Besparing

De daglichtsystemen zorgen voor een besparing op elektriciteit voor de verlichting van de lange aanvoergangen van de diverse winkels en horeca bedrijven die in het gerenoveerde stationsgebouw gevestigd zijn.

Blue Performance

In Deventer is de middenmaat (Ø320mm) gebruikt van de Lightway daglichtbuizen. Maar zijn verkrijgbaar in 5 verschillende diameters van 160 tot wel 760 mm. Deze grote maat leent zich uitstekend voor grote hallen en utiliteitsprojecten.

 
Om te voorkomen dat de daglichtbuis een koudebrug vormt, kunnen de systemen ook uitgerust worden met een speciaal gepatenteerd isolatie-element met dubbel of tripelglas, de Blue Performance. Dat maakt de Lightways ideaal voor lage energie woningen en gebouwen.

 

« Nieuws overzicht