MAX 4 Wapeningsplaten maken ultradunne gietvloer mogelijk

Daar waar LEWIS® Zwaluwstaartplaten niet geschikt zijn, biedt Reppel’s MAX 4® uitkomst.

Voor het maken van een lichte betonvloer op een houten vloerconstructie wordt meestal de bekende LEWIS® Zwaluwstaartplaat toegepast. Echter in sommige gevallen biedt MAX 4® uitkomst.

Zeker als de houten balken onvoldoende sterk en stijf zijn om een zwaluwstaartplaatvloer toe te passen of als er geen ruimte is voor de benodigde opbouwhoogte van zo’n type vloer bieden MAX 4® Wapeningsplaten van REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten dé oplossing.

Lichtgewicht

MAX 4® Wapeningsplaten zijn 10 mm dikke geprofileerde stalenplaten die worden gebruikt voor de wapening van ultradunne lichtgewicht gietvloeren. De platen worden afgewerkt met een cement- of gipsgebonden gietvloermortel. Het resultaat is een 15 mm dikke gewapende dekvloer van ca. 32 kg/m2 waardoor de bestaande houten vloer van vrijwel elk gewenste harde of zachte vloerbedekking kan worden voorzien.

Warmtespreiding

Door de unieke vorm van de MAX 4® Wapeningsplaten is het mogelijk om een Ø8 mm watergevoede vloerverwarming in de platen te integreren.
De MAX 4® vloerdikte van slechts 15 mm en de profilering van de plaat resulteren in een zeer korte opwarmtijd en een optimale warmtespreiding.

FONOFIVE®

Door een MAX 4® vloer zogenaamd zwevend toe te passen worden de geluidsisolerende prestaties van een houten vloer aanzienlijk verbeterd. Bij een geluidsisolerende MAX 4® vloer wordt als akoestisch isolerend oplegmateriaal FONOFIVE® onder de platen toegepast.

 
FONOFIVE® is opgebouwd uit een akoestisch isolerende laag van ca. 1,5 mm met een onderzijde van polyester non woven die ca. 4,5 mm dik is. Een op FONOFIVE® zwevend opgelegde MAX 4® vloer levert op een houten vloer een contactgeluidreductie op van ca. 20 dB.

Renovatie

In renovatieprojecten waar gewicht en beschikbare hoogte voor het upgraden van de bestaande houten vloeren een probleem is bieden MAX 4® Wapeningsplaten de oplossing om met een opbouwhoogte van slechts 15 mm het comfort van een betonvloer met vloerverwarming te realiseren.

 
Meer technische info

« Nieuws overzicht