Faay introduceert BIM-modellen voor alle wandsystemen | 10-november-2014 |
Faay Vianen is BIM-ready!
Bouwen met BIM (Building Information Modeling) wordt de toekomst. Faay Vianen is er klaar voor! Op de website faay.nl staan sinds kort BIM-modellen van álle Faay-wandsystemen.
Hiermee behoort Faay tot de koplopers binnen zijn sector.
BIM vertaling
BIM (Building Information Modeling) is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken en daardoor faalkosten te drukken. Faay streeft er altijd al naar om bouwen zo gemakkelijk - en dus zo foutloos - mogelijk te maken. De BIM-ontwikkelingen sluiten naadloos aan op Faay’s visie.
Daarom heeft Faay de afgelopen maanden hard gewerkt om het complete wandassortiment te ‘vertalen’ naar BIM-modellen: álle wanden, met ál hun details en álle mogelijke varianten. De komende maanden zullen ook de andere Faay-producten worden omgezet naar BIM-specificaties.
BIM: vele voordelen voor u
BIM is bedoeld om het ontwerp, de bouw en het beheer van bouwwerken te verbeteren en zo faalkosten te verminderen. BIM heeft vele bijkomende voordelen. Zo berekent BIM automatisch hoeveel Faay-wandpanelen u nodig heeft zodra u wanden in het model plaatst. Ook kan BIM twee- en driedimensionale werktekeningen produceren; die moeten nu nog handmatig in AutoCAD worden gemaakt. Op termijn kunt u de BIM-specificaties van Faay-producten zelfs koppelen aan ‘walk through’-filmpjes op uw tablet, zodat u uw opdrachtgever direct een compleet beeld van het eindresultaat kunt tonen. Ook zal Faay de BIM-modellen in de toekomst koppelen aan de STABU-bestekken.
Tot slot maakt BIM internationaal werken een stuk eenvoudiger, omdat alle BIM-modellen in het Engels zijn gesteld. Faay heeft klanten over de hele wereld, dus ook internationaal is het goed nieuws dat Faay BIM-ready is.
Over BIM
Bij BIM specificeert elke bouwpartij al zijn producten volgens een standaardmodel. Vervolgens delen de betrokken bouwpartijen al die productengegevens met elkaar in één digitaal, driedimensionaal gebouwmodel. Dit virtuele model wordt doorlopend geactualiseerd. Zo beschikken alle betrokken bouwpartijen 24/7 over complete, recente en uniforme informatie.
Het BIM-model spoort knelpunten al in het voortraject automatisch op - dus niet pas tijdens de bouwwerkzaamheden zelf. Dat voorkomt veel fouten, tijdverlies en dubbel werk. BIM is al verplicht bij aanbestedingen door de overheid. Op termijn zal BIM naar verwachting worden ingezet bij alle grote bouwprojecten.