Flinke besparing energierekening na verbouwing 'Hippe Hoogbouw'

Systeemoplossing Powerwall onderdeel groot onderhoudsoperatie in de wijk Weezenhof (stadsdeel Dukenburg in Nijmegen).

Zorg dat de energie in de gebouwen blijft. Daartoe moet de gebouwschil aangepakt worden. Goed isoleren dus. De ‘hippe hoogbouw’ van Nijmegen (ontworpen in de jaren 70) kreeg een ingrijpende opknapbeurt.

En na die ingreep zien de flats er opnieuw ‘hip’ uit: ze kregen zelfs een gevel die meekleurt met de stand van de zon.

 
De groot onderhoudsoperatie van 270 appartementen in 15 portiekflats in de wijk Weezenhof (stadsdeel Dukenburg in Nijmegen) is vooral opgezet om de bewoners een flinke besparing te bezorgen op hun energierekening.

Geen accent op installaties

In overleg met architectenbureau Pieter Oosterhout Bureau voor Architektuur BNA te Beuningen is daartoe gekozen voor bouwkundige oplossingen. “Ik heb het niet gezocht in moeilijke installaties. Eigenlijk is de oplossing gemakkelijk: je moet zorgen dat de energie in de gebouwen blijft. Daartoe moet de gebouwschil aangepakt worden. Goed isoleren dus”, aldus architect Pieter Oosterhout.

Systeemoplossing Powerwall

Edzard Hendriks, Project Engineer bij Recticel Insulation: “Voor de opbouw van de nieuwe gevel hebben woningcorporatie Talis en architect Oosterhout gekozen voor het innovatieve gevelisolatie- concept ‘Systeemoplossing Powerwall’ van isolatieproducent Recticel Insulation (Kesteren).

 
Projectleider Janssen van Talis vult hem aan: “De ‘Systeemoplossing Powerwall’ is geen product. Het is een totaaloplossing. Van essentieel belang voor ons was, dat de isolerende schil om de flats met dit systeem niet onderbroken wordt. Zo voorkomen we koudebruggen. Het houtregelwerk is perfect te stellen met Borgh Facafix. Daardoor kan ook de gevelbekledingsplaat uiteindelijk superstrak worden aangebracht en zal de complete gevel uiteindelijk optimaal isoleren. En dat is zeldzaam”.

Meer weten?

Lees hier de volledige tekst en vraag hier zelf gratis advies op maat van uw project.

« Nieuws overzicht