Polycarbonaat lichtbouwelementen als gevelbekleding

Lichtdoorlatend en lichtgewicht.

Buiten de gebruikelijke toepassing als lichtdoorlatende gevelstroken worden Arcoplus panelen steeds vaker gebruikt als gevelbekleding. Door het lichte gewicht laten de Arcoplus panelen zich eenvoudig toepassen als gevelbekleding.

Materialen

Toepassing van Arcoplus panelen voor een dichte wand biedt veel mogelijkheden. Door de keus uit diverse kleuren en variatie in de breedte van de luchtspouw kan er veel gespeeld worden met transparantie. Een mooie verticale belijning bij gebruik van doorlopende paneelankers of het toepassen van gekleurd doek achter de panelen geeft de architect veel ruimte in zijn keuze van uitstraling. Ook het toepassen van (Led) verlichting behoort tot de mogelijkheden, waardoor de gevels een echte blikvanger worden. 
Bij toepassing van Arcoplus panelen is het raadzaam de gevel bouwfysisch goed te bekijken. Door energie-opbouw  in en direct achter de panelen is een ventilerende spouwruimte vaak gewenst.

Montage

De Arcoplus panelen kunnen geplaatst worden op bijna elke achterliggende constructie. Deze kan van zowel beton, steen, sandwichpanelen of zelfs binnendozen zijn. Door toepassing van speciale paneelankers kunnen de panelen op elke gewenste afstand van de achterwand geplaatst worden.

Verbeterde thermische isolatie

Sinds kort zijn de Arcoplus panelen ook leverbaar in een dikte van 60 mm, en werd gekozen voor het hoogst mogelijke aantal wanden namelijk 13, waardoor de zeer hoge  isolatiewaarde van maar liefst  U = 0,7W/m²K bereikt wordt. Ook voor deze panelen heeft Lemo Koepels een uitgebreid scala aan profielen, waaronder thermisch onderbroken en paneelankers om voor elke toepassing een oplossing te kunnen bieden.

« Nieuws overzicht