Badkamer renoveren zonder slopen met PCI

Bespaar tijd en werk met PCI’s waterdichte XPS-hardschuimplaten en douchevloerelementen.

Met de systemen van PCI kan een renovatie binnen een korte tijd worden uitgevoerd. De toepassing van waterdichte XPS-hardschuimplaten en douchevloerelementen levert tijds- en werkbesparing op.

De oude vloer of wand hoeft namelijk niet gesloopt en afgevoerd te worden. De platen worden eenvoudig met dotten gelijmd of mechanisch verankerd op bijvoorbeeld regelwerk. De inzet van snel uithardende primers en mortels van PCI vergroten de tijdswinst.

Waterdichte platen

Rechte XPS-hardschuimplaten PCI Pecidur zijn verkrijgbaar in de maten 60 x 130 en 60 x 260 cm. De dikte varieert van 4 tot 50 mm. Ook de bijbehorende hoekelementen, rozetten en pluggen levert PCI. Met een mes kunnen de platen probleemloos op maat worden gesneden. Het geringe gewicht maakt de montage eenvoudig.

 
XPS-platen hebben boven EPS-elementen het voordeel dat ze standaard waterdicht zijn, zodat ze meteen betegeld kunnen worden. Een aparte waterdichtingsvoorziening is dus niet nodig. Alleen in het sproeibereik van baden en douches moeten de aansluitingen worden afgedicht met bijvoorbeeld een waterdichtings- c.q. kimpasta PCI Lastogum in combinatie met PCI Pecitape kimband, binnen- en buitenhoekstukjes en waterdichtingsmanchetten voor leidingdoorvoer of afvoer.

Douche-elementen

Met douche-elementen PCI Pecibord kunnen eenvoudig drempelvrije, rolstoelgeschikte, douches worden geplaatst. De elementen zijn verkrijgbaar in vele maten en vormen. Afschot is al ingebouwd en ook het bovendeel van de afvoer heeft PCI geïntegreerd. Met de meegeleverde opplusplaten wordt de hoogte ingesteld. Afhankelijk van het type plaat, wordt een vierkant of langwerpig rooster geleverd. Het langwerpige designrooster is aan twee kanten bruikbaar. Naar keuze kan de ene kant van roestvrij staal worden gebruikt of de andere kant worden betegeld.

 
De douche-elementen zijn voorzien van een waterdichtingslaag, zodat na de montage meteen betegeld kan worden. Alleen de aansluitingen met wand of vloer moeten wel altijd worden afgedicht met kimband en kimpasta. Zoals bij de bouwplaten vindt montage plaats door middel van verlijming of mechanisch verankeren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie