Roval Aluminium: maatwerk in gevelbekleding

Gevels zijn veelal beeldbepalend en behoeven daardoor in esthetisch opzicht extra aandacht.

Als totaalleverancier van aluminium bouwproducten voor woning- en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten is Roval Aluminium toonaangevend specialist in maatwerkoplossingen.

Vormbaarheid aluminium

Architecten kiezen steeds vaker voor aluminium gevelbekleding, zoals waterslagen, muurafdeksystemen in combinatie met balusters voor balkons en loggia’s, boeiboorden, waterslagen, dagkanten en lamellenwanden. En dat is niet voor niets. Zij hebben de vormbaarheid van aluminium ontdekt, waar Roval vervolgens invulling aangeeft door vakmanschap en dankzij een hypermodern CNC-gestuurd machinepark. Geavanceerde technologie, waardoor de wensen van de architect tot in het kleinste detail worden uitgevoerd. Het is niet alleen die maximale vormbaarheid, waardoor de architect zich laat verleiden om in zijn gevelontwerp aluminium detaillering toe te passen. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Want aluminium heeft een minimum aan onderhoud nodig en heeft daardoor een duidelijke voorsprong ten opzichte van andere materialen, zoals hout en kunststof.

Samenwerking met architect

De maatwerkmogelijkheden zijn in de materiaalkeuze in eerste aanleg doorslaggevend voor de architect. Vorm, flexibiliteit en kleurmogelijkheden zijn hierbij voor de architect de belangrijkste afwegingen. Roval Aluminium werkt dan ook nauw samen met de architect om exact de geveluitstraling te realiseren die de ontwerper – of opdrachtgever – beoogt. Een een-op-een vertaling van wensen en eisen in kwalitatief en esthetisch hoogwaardige geveltoepassingen. Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor de  renovatiesector, waar de aluminium gevelproducten van Roval in toenemende mate worden toegepast. Esthetisch, functioneel en duurzaam.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie