Nieuw hoofdkantoor NAVO krijgt grootste zinken dak van Europa

Groot, groter, grootst met new NedZink NOVA Pro-Tec.

Eén dak van 35.000 vierkante meter volledig bekleed met 26 meter lange felsbanen new NedZink NOVA Pro-Tec. De cijfers tarten ieders verbeelding.

 
In Brussel worden ze ondertussen werkelijkheid. Daar verrijst, onder leiding van BAM Alliance, het nieuwe imposante NAVO-hoofdkantoor. Een wigvormig gebouw met ‘vingers die in eenheid samen grijpen’, volgens de samenwerkende architecten SOM (het Amerikaanse Skidmore, Owings & Merrill) en ASSAR Architects uit België.

 

Slimme, efficiënte werkwijze


Het enorme gebouw wordt voorzien van een prachtig duurzaam zinken dak. Een stevige uitdaging voor zinkverwerker Ridder/Skins voor Buildings en zinkleverancier NedZink. Niet alleen door de omvang maar ook door de hoogte van het project: het aanbrengen van new NedZink NOVA Pro-Tec gebeurt op 38 meter hoogte. Daarom hanteren beide samenwerkingspartners een slimme, efficiënte werkwijze.

 
NedZink levert coils new aan op de bouwlocatie. Ridder/Skins voor Buildings profileert hier op de begane grond felsbanen van. Deze 26 meter lange zinken felsbanen worden vervolgens met een kraan op het dak gehesen en met klangen bevestigd op een stevige dakopbouw: een steeldeck met profielplaten met daarop een laag FOAMGLAS® van honderd millimeter dik.

 
De in oktober 2010 gestarte bouw wordt naar verwachting in 2016 opgeleverd. Dan kan de NAVO pronken met het grootste zinken dak van Europa!

 
 

« Nieuws overzicht