ROCKWOOL steenwol platdakisolatie zorgt voor brandveilig gebouw

Brandveiligheid gaat verder dan het Bouwbesluit.

Wist u dat de kosten van directe brandschade in Nederland jaarlijks minimaal 850 miljoen euro bedragen? De indirecte kosten als gevolg van brand kunnen zelfs oplopen tot minimaal het vijfvoudige van dat bedrag.

 
Door het bouwen van onroerende goederen met onbrandbare materialen kunnen deze maatschappelijke kosten met circa 20% worden verlaagd. En dan hebben we het nog niet eens over het leed dat op die manier blijft bespaard.

Veiligheidsbarrière

Daken van gebouwen zijn een belangrijk onderdeel als het gaat om brandveiligheid. Bij een brand stijgen hitte, rook en gassen op naar het dak en vormen daar een steeds dikker en heter wordende laag die na een flash-over het gebouw in vlammen zet.

 
Het dak is als een deksel op een pan, het vormt de veiligheidsbarrière tussen een brand en de inhoud van het gebouw, en is samen met de gevels vaak mede bepalend voor de omvang van de brand.

Steenwolisolatie

ROCKWOOL steenwol platdakisolatie hoeft niet meegerekend te worden in de permanente vuurlastberekening van een gebouw, is perfect bestand tegen vuur en verdraagt temperaturen tot boven de 1000°C. In de Europese classificatie voor de brandreactie van producten valt onze dakisolatie in de beste klasse A1 volgens NEN-EN 13501-1.

 
Over onbrandbaarheid en andere unieke eigenschappen van ROCKWOOL steenwol platdakisolatie leest u meer in onze gloednieuwe brochure: download hem nu op onze nieuwe plat dak website op www.rockwool.nl/dakisolatie.

« Nieuws overzicht