Geïntegreerde zonwering bij VELUX modulaire lichtstraten

Binnenzonwering helpt bij beheersen binnenklimaat

De VELUX modulaire lichtstraten kennen een uniek ontwerp dat samen met het internationale architectenbureau Foster + Partners is ontwikkeld. De modules zijn gemaakt van innovatieve materialen en bieden een hoogstaande energieprestatie.

Binnenklimaat

Daglicht en frisse lucht zijn essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zonwering helpt bij het beheersen van het binnenklimaat en beschermt tegen zonnewarmte en hinderlijke lichtinval.

 
Speciaal voor de VELUX modulaire lichtstraten is elektrisch aangestuurde binnenzonwering ontworpen. De ventilatie- en zonweringsonderdelen zijn op subtiele wijze geïntegreerd in het ontwerp, waarbij de aandrijving in de slanke profielen van de lichtstraatmodules is verborgen. De binnenzonwering is verkrijgbaar in de 3 veel gebruikte kleuren wit, grijs en zwart. Het gebruikte zonwerende materiaal is kleurvast en uiterst duurzaam. Alle beugels en wielen zijn grijs uitgevoerd.

Brandwerende uitvoering

De mogelijkheid bestaat om VELUX modulaire lichtstraten uit te voeren met brandwerende beglazing. Hierdoor zijn de modules toepasbaar bij 30 minuten WBDBO vereisten. Gezien deze vereisten is plaatsing van zonwering niet altijd toegestaan. Voor de VELUX modulaire lichtstraten is echter zonwering in brandvertragende uitvoering beschikbaar. Deze zonwering is wit van kleur.

Aansturing

De zonweringen kunnen samen met de te openen modules worden aangestuurd door het draadloze VELUX INTEGRA® systeem of een open systeem. Bij bediening met het VELUX INTEGRA® systeem worden de elementen aangestuurd met een bedieningstablet. Zowel de te openen modules voor natuurlijke ventilatie als de zonwering kunnen in iedere willekeurige positie gezet worden.

 
Ook bevat de INTEGRA® bedieningstablet een groot aantal programmeerbare functies. In een open systeem wordt de natuurlijke ventilatie en de binnenzonwering aangestuurd door middel van een gebouwbeheersysteem.

Utilitaire toepassingen

De VELUX modulaire lichtstraten worden samengesteld uit geprefabriceerde modules die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden. Ze zijn te plaatsen in de opstellingen atrium, lessenaar (5-25°), zadeldak (5° en 25-40°) en sheddak (40-90°). De modules zijn in een groot aantal standaardafmetingen verkrijgbaar, tot een modulemaat van 1 x 3 m.

 
De VELUX modulaire lichtstraten zijn geschikt voor utilitaire toepassingen als scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijfsgebouwen en winkelcentra.

 
Bekijk een van de films over 'ontwerpen met daglicht'.

 
Meer weten over de VELUX modulaire lichtstraten? Ga naar de website of neem contact met ons op via modulairelichtstraten@velux.nl of (030) 662 96 29.

« Nieuws overzicht