Wienerberger’s Astro-serie geeft gevel glansrol

Gevelbakstenen met krachtige kleurnuances.

De nieuwe Astro-serie van Wienerberger bestaat uit 6 handvorm baksteensorteringen in heldere, sprekende kleuren. Deze gevelbakstenen vallen op door hun krachtige kleurnuances en afwisselend matte en glanzende textuur.

De specifieke productiemethode zorgt ervoor dat deze uiterlijke kenmerken voor de gehele baksteen gelden, zodat deze aan alle zijden te verwerken is.
Vanwege de speciale schitteringen dragen de nieuwe sorteringen de namen van heldere sterren: Agena, Altair, Sargas, Polaris, Avior en Pollux. De verschillende kleuren sluiten goed op elkaar aan, zodat diverse combinaties resulteren in een glansrol voor de gevel.

Harmonieus geheel

De kleuren van de 6 sorteringen uit de Astro-serie lopen uiteen van helder oranjerood en sprekende roodnuances tot bijzondere grijstinten. Door overlappende basiskleuren en eenzelfde textuur zijn de sorteringen goed met elkaar te combineren. Bij toepassing van meerdere sorteringen in een gevel of bij seriematige woningbouw met verschillende kleuren gevels ontstaat zo een kleurrijk maar harmonieus geheel.

Morteladvies

Omdat de Astro-bakstenen aan alle zijden gelijke uiterlijke kenmerken hebben, hoeft de metselaar daar bij de verwerking niet op te letten. Speciale aandacht gaat ook uit naar de keuze van de kleurmortel. De kleur van de voeg heeft grote invloed op de uitstraling van de gevel en Wienerberger benadrukt het belang van een goed morteladvies.

 
Bekijk de kleuren van de verschillende sorteringen en het effect van de kleur van de voeg op www.wienerberger.nl.

« Nieuws overzicht