Nieuwe normen vragen om innovatieve gevelelementen | 23-januari-2015 |
BUVA levert onderdorpel die voldoet aan verscherpte EPC-eis.
Begin dit jaar werd de EPC-eis voor nieuwbouwwoningen weer aangescherpt. Om de stap van 0,6 naar 0,4 te kunnen maken, zullen bouwbedrijven alles uit de kast moeten halen. Energiezuinige gevelelementen kunnen hier bij helpen.
Sinds enkele jaren heeft BUVA de IsoStone onderdorpel in haar assortiment. “Elk jaar stijgt de verkoop weer met zo’n 30 tot 40 procent”, aldus directeur Rien Wisse.
De met glasvezel versterkte dorpel heeft duidelijk een aantal gunstige eigenschappen. Zo is hij licht van gewicht, heeft geen last van uitzetting en is behoorlijk slijtvast. Maar nog belangrijker zijn de zeer gunstige Ufr-waarden van deze dorpel. Hierdoor is de dorpel zelfs geschikt voor het Passiefhuis-concept. Dit in tegenstelling tot natuurstenen dorpels.
Schakel tussen partners en de markt
BUVA is ontwikkelaar, producent en handelsbedrijf en werkt veel samen met partnerbedrijven. Toch verkoopt BUVA ongeveer 95 procent van de producten onder de eigen merknaam. Wisse: “BUVA is de schakel tussen onze partners en de markt. Wij weten waar die markt in Nederland om vraagt. Ons R&D-team van 10 medewerkers werkt dan ook dagelijks aan nieuwe en verbeterde producten.” Energiezuinigheid is daarbij één van de leidende voorwaarden.
Wisse noemt in dat verband nog een andere innovatie: de zelfstellende sluitkom. BUVA heeft een lange traditie van sluitkommen, waarvan de ‘tolerante’ een bekende is in de markt. Het bedrijf heeft nu een sluitkom ontwikkeld die altijd goed sluit zonder dat je zelf hoeft te stellen; ook als de deur vanwege seizoensinvloeden gaat werken. Onze nieuwe sluitkom vangt dat perfect op. Zo heb je nooit last van tocht en gaat er dus veel minder energie verloren.
Klaar voor het moderne bouwen
BUVA blijft innoveren en laat dit op de beurs Gevel in hal 4, stand A020 allemaal zien. Altijd zorgen dat je met alle nieuwe eisen die de markt stelt, meegaat. En daar zelfs op vooruitloopt. Dat houdt ook in dat je je als bedrijf buiten je comfortzone beweegt.
Zo is er op de site van BUVA een groeiende bibliotheek van BIM-bestanden voor Revit te vinden. Ook worden steeds meer BUVA-producten gekoppeld aan domotica en slimme bedieningsapparatuur. Wisse: “Die ontwikkelingen zijn niet te stoppen. BUVA is klaar voor het moderne bouwen.”
Tekst: Tijdo van der Zee