BIA’s Groene Wand Gevel draagt bij aan beter leefklimaat

Groen en gezond gevelconcept te zien op BouwBeurs

Het creëren van een gezond en aangenaam leefklimaat staat al enige jaren hoog op de agenda. Drie hoofdonderwerpen staan dan ook centraal op de stand van BIA Beton: de gezondheidsgevel, vellingkantlijmblokken en het droogstapelsysteem.

 
Sinds de BouwBeurs van twee jaar geleden is er veel gebeurd op het gebied van gezondheid, energieneutraal bouwen en het toepassen van Bio-based materialen. Veel van deze innovaties zijn gebundeld en verwerkt in gevelconcepten, zoals de gezondheidsgevel en de Energie=0-gevel.

Betaalbaar groen ontwerpen

Groene daken zijn geen onbekend verschijnsel in de bouw en ook bij groene gevels heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. Een dergelijke gevel is visueel aantrekkelijker en dominanter aanwezig dan een groen dak, en draagt bovendien bij aan een gezond leefklimaat. Er ontstaat meer oppervlakte voor planten waar ook vogels en insecten hun plekje zullen vinden.

 
Bekend zijn de groene gevelelementen die aan het buitenspouwblad worden gehangen. BIA heeft deze twee componenten samengevoegd wat resulteert in één dragende groene gevel. Deze zogenoemde Groene Wand Gevel zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, het draagt direct bij aan een beter leefklimaat.

Gezondheidgevel

Speerpunt in de ontwikkeling van de gezondheidgevel is het creëren van een gezond en aangenaam leefklimaat voor de wijk. Producten zoals Groene Wand Blokken, BIA Clear en grondstoffen die een concrete bijdrage leveren aan de vermindering van CO2, het absorberen van fijn stof en energiebesparing door warmteregulering, dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Jubileum

Het familiebedrijf BIA, dat in 1935 is opgericht, vervaardigde tot 1965 handmatig gevormde betonstenen. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat er werd gestart met de volledig geautomatiseerde productie. Dit heugelijke feit wordt gevierd met klanten, want zij staan centraal in dit jubileumjaar, aldus de directeuren Johan, Jules en Harold Arts. De aftrap is op 12 februari a.s. tijdens de Week van de Bouw op de stand 060 van BIA Beton in Hal 11.

 

« Nieuws overzicht