Nieuwe Healthy Residential Concept zorgt voor gezonde en comfortabele leefomgeving

Nieuw concept RENSON® combineert energiezuinigheid met comfort.

In de hedendaagse woningbouw is steeds meer aandacht voor energiezuinigheid en hernieuwbare energiebronnen. Bovendien wil een bewoner comfort in de woning, maar ook buiten op het terras.

Energiezuinigheid en een verlaging van het E-peil staan centraal bij bouwen en verbouwen. Isolatie, luchtdichtheid en hernieuwbare energie zijn kernwoorden geworden maar ook het ontwerp van een gezonde, comfortabele en stijlvolle leefomgeving voor bewoners. Met het nieuwe Healthy Residential Concept speelt RENSON® op deze nieuwe trend in.

Innovatieve oplossingen

RENSON® denkt met u mee en is niet langer een productleverancier, die slechts op het einde van het bouwtraject om de hoek komt kijken. Het bedrijf staat vanaf het ontwerp klaar om elke bouwpartner met advies en innovatieve oplossingen te helpen. Dankzij de intelligente combinatie van ventilatie en zonwering in het Healthy Residential Concept biedt RENSON® oplossingen voor die gezonde en comfortabele woning.

Ventilatie en akoestiek

Onopvallende ventilatieroosters zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit. De Invisivent®EVO is zo’n discreet zelfregelend ventilatierooster dat boven op het raamprofiel achter slag wordt geplaatst en bijna onzichtbaar is voor het oog. Wonen langs een drukke weg met veel buitenlawaai? Toch kunt u natuurlijk ventileren zonder enige geluidshinder.

Zonwering en akoestiek

Met de Fixscreen® ontwikkelde RENSON® de eerste verticale, insectenwerende doekzonwering die echt windvast is in gesloten positie. Dankzij het ingenieuze geleidingssysteem met symmetrische rits blijven deze doeken windvast en strak in iedere positie. Klapperende en stukgescheurde doeken zijn verleden tijd.

Zonwering en ventilatie en akoestiek

Nieuw is de Fixvent® Mono AK EVO, een combinatie van een zelfregelend ventilatierooster en een windvast (in gesloten positie) zonweringdoek dat tevens fungeert als muggenraam. Deze garandeert de toevoer van gezonde en verse lucht, beperkt de warmtelast en houdt toch het lawaai buiten.

 
De nieuwe Fixvent garandeert een hoog debiet. Ook de akoestische waarde en de U-waarde zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vroegere Screenvent® Mistral AK.

Buiten leven

Buiten leven kan nu het hele jaar door meteen volledig afsluitbare terrasoverkapping van RENSON®. Het bedrijf heeft een compleet assortiment terrasoverkappingen met stijlvolle aluminium structuur: Algarve®, Camargue® of Lagune®. Ook zijn er een aantal vernieuwingen aan de Algarve® en Camargue® terrasoverkappingen met lamellendak doorgevoerd.

Bezoek RENSON® tijdens Gevel 2015 op stand 03.D036
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie