HAROL en SOMFY lanceren ultrastil rolluik tijdens Batibouw 2015

Primeur voor revolutionair rolluik VR150 Silensio.

Innovatie is hét sleutelwoord voor het bouwen en wonen van morgen. Twee toonaangevende spelers van wooncomfort voegen de daad bij het woord. Het Belgische HAROL en Somfy hebben de krachten gebundeld om een nieuwe generatie rolluiken te ontwikkelen.

 
De VR150 Silensio, met een fluisterstille motor van Somfy en de superieure rolluiktechnologie van HAROL, zet een nieuwe standaard in de markt: intelligenter, maar vooral véél stiller.

De levensduur is met 40% verlengd en de Silensio technologie is ook beschikbaar bij op -en inbouwrolluiken.

Ontwikkelingsstrategie

De nieuwe rolluiklijn Silensio, geschikt voor nieuwbouw en renovatie, is het resultaat van een samenwerkingsproject dat ruim 2 jaar geleden begon. Uit onderzoek blijkt dat bewoners vooral belang hechten aan comfort (minder lawaai, meer gebruiksgemak), inbraakbescherming, levensduur, de meerwaarde voor de woning en energiebesparing.

 
Deze uitkomst sluit perfect aan bij de basispijlers van Harol’s ontwikkelingsstrategie: design, veiligheid, comfort en energie-efficiëntie. Ook was het integratiegemak voor de installateur een belangrijk aandachtspunt.

Onhoorbaar

De VR150 Silensio combineert de geïntegreerde nieuwste generatie S&S0 motor van Somfy (de stilste in de markt van gemotoriseerde rolluiken) met Harol’s innovatieve rolluiktechnologie, gericht op gebruiksgemak, duurzaamheid van materialen, energiebesparend vermogen en veiligheid.

 
De ultrastille buismotor is zelfs stiller dan een huishoudapparaat. De motor is uitermate flexibel en biedt bi-directionele communicatie met io-homecontrol® besturingssystemen. Bovendien is de levensduur van rolluik én motor met 40% toegenomen.

 
Resultaat is een nieuwe generatie rolluiken die bijna niet aanwezig lijken te zijn in de woning. De haast onhoorbare ‘Soft Start & Stop’ functie heeft het typische geluid van op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd.

 
Ook kunnen er 2 snelheden worden ingesteld. De onmiddellijke werking van de uiterst gevoelige obstakeldetectie zorgt voor meer veiligheid.

Natuurlijke partners

Zowel voor Somfy als voor Harol was het een nieuwe manier van denken en werken. Beide fabrikanten geloven in deze manier van samenwerken als deze leidt tot baanbrekende oplossingen met een echte meerwaarde zoals dit nieuwe rolluik.

 
De VR150 Silensio is ontwikkeld met het oog op de toekomst. Er is een versie voor renovatie en één voor nieuwbouw, en de connectie met domotica en smartphone voor een slimme en programmeerbare bediening is aanwezig. In de toekomst wil HAROL verder inzetten op comfortoplossingen.

 
Bezoek t/m zondag 8 maart a.s. Batibouw 2015.

« Nieuws overzicht