ROCKPANEL® Chameleon-serie heeft nieuwe kleurvarianten

Extravagant kleurenspel dankzij kristaleffecten.

De gevelpanelen uit de serie ‘Chameleon‘ van de ROCKPANEL Group zorgen voor een levendig kleurenspel op gevels waardoor zelfs onopvallende gebouwen een bijzonder karakter krijgen.

De panelen uit deze extravagante serie zijn voorzien van een kristallaag waardoor ze afhankelijk van het perspectief en de lichtinval een andere kleur aannemen. Architecten en bouwers kunnen uit 4 kleurvarianten kiezen waarvan er 3 nieuw zijn.

Kleurenspectrum

De ´Chameleon´ gevelpanelen in de nieuwe kleurvariant lichtpaars/lichtbruin onderscheiden zich door een discreet kleurenspel. De gevelpanelen in rood/goud/paars vallen op door de krachtigere, maar eveneens warmrode aardkleur. En een gevel die met panelen in de kleurvariant paars/groen/blauw bekleed is, oogt niet alleen koel, maar straalt ook een hoogwaardige kwaliteit uit.
Daarnaast is er ook nog de kleurvariant oranje/groen/bruin die al sinds jaren op de markt is. Het kleurenspectrum van die laatste variant doet aan een loofbos in de herfst denken.

Design en brandveiligheid in één product verenigd

Alle ROCKPANEL gevelpanelen uit de serie ´Chameleon´ zijn zowel in de extra brandveilige uitvoering ´FS-Xtra´ beschikbaar, alsook in de uitvoeringen ´Durable´ voor standaardtoepassingen en ´Xtreme´ voor gevels die aan een hoge mechanische belasting onderworpen zijn. Wanneer de ROCKPANEL gevelpanelen in de uitvoering ´FS-Xtra´ op een onderconstructie van staal of aluminium gemonteerd zijn, voldoen ze aan de normen van de Europese brandklasse A2-s1, d0. Dat betekent dat ze ook toegepast kunnen worden in projecten waar goede brandwerende eigenschappen vereist zijn, zoals in hoogbouw, scholen, ziekenhuizen en rusthuizen.

  
Aanbevolen voor duurzaam bouwen

Sinds mei 2014 beschikt de ROCKPANEL Group als eerste producent van gevelbekledingen over een Europese EPD milieuverklaring (Environmental Product Declaration) van BRE Global, een onafhankelijk testinstituut dat producten en systemen op het gebied van (brand)veiligheid en duurzaamheid certificeert.

 
Het EPD-certificaat geldt voor vrijwel het volledige ROCKPANEL assortiment en bevestigt dat de gevelpanelen uit de serie ´Chameleon´ aan de milieunorm EN 15804 voor bouwproducten en -systemen voldoen.

 
Al in 2010 bevestigde BRE Global dat de onderhoudsarme ROCKPANEL gevelpanelen vanwege hun goede milieueigenschappen de hoogste scores A+ en A verdienen, ook omdat alle ROCKPANEL producten zo goed als volledig gerecycleerd kunnen worden.

Meer informatie

Bezoek de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie