Zonnepanelen op uw overkapping? Falco biedt maatwerk

Falco biedt, naast standaard overkappingen, ook overkappingen op maat aan.

Na de FalcoLok met als toevoeging het groendak, heeft Falco voor de FalcoSpan overkapping ook een variant gemaakt zodat zonnecollectoren op het dak geplaatst kunnen worden.

Op verzoek van het werkleerbedrijf Combiwerk heeft Falco de op maat gemaakte FalcoSpan aangepast.

Aanpassingen overkapping

De overkapping FalcoSpan is op een aantal punten aangepast zodat de zonnecollectoren geplaatst konden worden. De daken zijn niet onder 90 graden geplaatst zoals doorgaans, maar onder 25 graden. Dit levert meer rendement op.

 
Daarnaast is de FalcoSpan uitgevoerd met extra lange liggers die het gewicht van de 114 zonnecollectoren kunnen dragen.

Materialen

De FalcoSpan is voorzien van thermisch verzinkte wandelementen met 8 mm veiligheidsglas. De daken zijn voorzien van aluzinc profielplaten met een gepoedercoate dakrand en draagkolommen.

Fietsenstalling wekt zonne-energie op

Falco heeft de op maat gemaakte FalcoSpan geleverd met 36 enkelzijdige rijwielrekken Ideaal met 6 plaatsen. Door de voorvork te klemmen zijn de kansen om het voorwiel te verbuigen enorm gereduceerd. Ook is er een extra opening bevestigd waaraan de fiets bevestigd kan worden middels een extra (ketting)slot. Zo wordt de overkapping duurzaam ingezet voor opwekking van zonne-energie en als fietsenstalling!

Duurzaam resultaat

Elektriciteit die wordt gewonnen met de zonnecollectoren is duurzaam omdat bij de productie geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Combiwerk gebruikt de gewonnen elektriciteit zelf voor de verlichting in de fietsenstalling of het wordt teruggevoerd aan het net.

 
Falco werkt en produceert volgens de criteria voor duurzaam inkopen. Ook worden onze producten van duurzame materialen gemaakt.

 
Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later.

 

« Nieuws overzicht