Nieuw glaswol Ecophon heeft nóg betere akoestische waarden

Betere geluidsabsorptiewaarden, voorstrevende duurzaamheid.

Alle producten van Ecophon worden sinds dit jaar met nieuwe 3e generatie glaswol gemaakt. De plafond- en wandpanelen werden daarom ook opnieuw getest op hun akoestische prestaties.

Daaruit bleek dat de geluidsabsorptiewaarden van veel van de Ecophon-producten met de nieuwe glaswol nóg beter werden dan ze al waren.

Duurzaam glaswol, groen design

Sinds begin 2015 worden alle producten van Ecophon gemaakt van 3e generatie glaswol, een duurzaam basismateriaal gemaakt van gerecyclede flessen en plantaardig bindmiddel. Dat vereiste ook nieuwe akoestische metingen. Die toonden aan dat onder meer de Alpha-W waarde (αw) van de 15 mm dikke Advantage A steeg van 0,9 naar 1,0. Ook andere producten lieten een verbetering zien, waaronder Focus, Master, Super G en Akusto Wall.

 
Ecophon biedt (af)bouwbedrijven hiermee een unieke kans om design, uitstekende geluidsabsorptie én vooruitstrevende duurzaamheid te combineren.

Akoestische prestaties

Joeri Decae van Ecophon Nederland: “Bij Ecophon houden we ons dagelijks bezig met het creëren van goede geluidsomgevingen voor mensen in scholen, kantoren en ziekenhuizen. Dan is het uiteraard uitstekend om te zien dat onze nieuwe glaswol de akoestische prestaties van een groot gedeelte van ons productprogramma nog verder heeft versterkt.”

 
De nieuwe akoestische gegevens zijn te vinden in overzichtelijke tabellen op de vernieuwde productpagina’s.

« Nieuws overzicht