Sika® Unitherm® Platinum weert brand tot 90 minuten

Sika® Unitherm® Platinum biedt betrouwbare bescherming bij brand.

Sika® Unitherm® Platinum is een oplosmiddelvrije, brandwerende coating (op basis van epoxy) voor staalconstructies voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bij brand vormt de coating een brandwerende laag die de brandweerstand verhoogt tot 90 minuten!

 
Sika® Unitherm® Platinum vereist geen versterking en hardt snel uit tot een zeer sterke en schadebestendige eindlaag. Dankzij deze snelle uitharding is het product de volgende dag al klaar voor transport met een minimale kans op transsportschade en herstelkosten!

Corrosiebescherming

Dit duurzame product is geurarm, oplosmiddelvrij en CE-gemarkeerd volgens ETAG 018 (European Technical Approval ETA-11/0014). Daarnaast is de coating binnen 24 uur droog en is de gewenste laagdikte (tot 4 mm!) in 1 laag aan te brengen met een normale airless-pomp. Sika® Unitherm® Platinum heeft een uitstekende corrosiebescherming volgens ISO 12944-5 (tot C5-I mogelijk).

Toepassing

Onlangs is Sika® Unitherm® Platinum toegepast bij het ‘meest duurzame bedrijfsgebouw van Europa’; het hoofdkantoor van Lely B.V. te Maassluis. Onderdeel van het bedrijfs- en kantoorgebouw is een gigantische stalen draagconstructie. De spanten, die beeldbepalend zijn voor het nieuwe bedrijfscomplex, werden brandvertragend behandeld. Ca. 10.000 m2 van de constructie werd behandeld met Sika® Unitherm® Platinum.

Gezonder werken

Sika vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Sika® Unitherm® Platinum is de eerste Europees gecertificeerde brandwerende coating die geen oplosmiddelen bevat. Het is daarom een stuk gezonder en prettiger werken voor de verwerkers dan met een andere brandwerende coating. De verwerker heeft geen last van geur en ongezonde dampen na het spuiten van de coating.

 
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.sika.nl.

« Nieuws overzicht