Gezond ventileren, doe je natuurlijk met RENSON

RENSON® introduceert ventilatiesysteem Systeem C+®EVO en de afvoermotor Healthbox®.

Ventileren is voor veel bouwers en verbouwers vaak een noodzakelijk kwaad. Echter, een goed werkende ventilatie zorgt niet alleen voor energiebesparing maar vooral voor gezonde lucht in de woning.

Met het ventilatiesysteem Systeem C+®EVO en de afvoermotor Healthbox® geeft RENSON® gebruikers waar ze recht op hebben: een goed functionerend ventilatiesysteem dat zich automatisch aanpast aan gebruikers en hun leefpatroon. Kortom: een gezond binnenklimaat garanderen.

Luchttoe-, door- en afvoer

Ventilatiesysteem C+®EVO combineert de continue toevoer van verse lucht in droge leefruimtes via zelfregelende ventilatieroosters en de doorvoer via vaste deurroosters met mechanische afvoer van vervuilde lucht in zowel de natte als de droge ruimtes via de centrale afvoerventilator Healthbox®.

Slim ventileren

Deze Healthbox® heeft een krachtige motor met regelmodules die altijd in staat is om iedere vochtige en droge ruimte correct te ventileren. Dynamische sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht uit zowel de slaapkamers als vochtige ruimtes op CO2 of vocht en/of VOC’s (vluchtige organische stoffen) en passen het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan. Zo garandeert de Healthbox® een gezond binnenklimaat.

Smartzone

Met het unieke Smartzone-principe dat de woning in verschillende zones verdeeld, wordt niet alleen in vochtige ruimtes maar ook in de slaapkamers lucht afgevoerd. Er wordt automatisch meer geventileerd in die ruimtes waar bewoners zich bevinden.

 
Kijken bewoners ‘s avonds televisie, dan zorgt het ventilatiesysteem voor een verhoogde afvoer in die ruimte. Gaan ze slapen, dan vermindert de afvoer in de woonkamer onmiddellijk en wordt meer lucht afgevoerd in de slaapkamers. Op die manier ‘volgt’ het ventilatiesysteem de bewoner binnen zijn woning om een optimale luchtkwaliteit per zone te garanderen.

Foutloos functioneren

De Healthbox® afvoerventilator kan op zolder of in een technische ruimte worden gemonteerd. In andere ruimtes ziet de gebruiker alleen de design aluminium afvoermonden.

 
De ventilator wordt volledig automatisch gekalibreerd en regelt zichzelf zo in, dat per ruimte de exacte hoeveelheid luchtafvoer bereikt wordt. Dit vermijdt het risico op fouten bij de inregeling en garandeert zo een goed werkend systeem met een correcte luchtdoorlaat in elke ruimte.

 
Deze automatische inregeling zorgt bovendien voor een grote tijdwinst voor de installateur ten opzichte van standaard systemen C. De totale inregeltijd bij de Healthbox® wordt beperkt tot gemiddeld 12 minuten per woning of appartement, terwijl dit bij de traditionele inregeling van een systeem C in de praktijk 60 minuten duurt.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie