Unieke samenwerking tussen Nederlandse BouwDocumentatie en IB.NL

Zoeken wordt vinden

De Nederlandse bouwsector kent slechts enkele veel gebruikte en hoog gewaardeerde online databases met product- en leveranciersinformatie.

Twee daarvan hebben besloten om hun krachten te bundelen en nauw samen te werken: de Nederlandse BouwDocumentatie (NBD) van BIM Media en IB.NL van IB the data company.

Zoeken wordt vinden

De voordelen van deze samenwerking zijn zowel voor de gebruikers als de deelnemers van NBD en IB.NL talrijk. De samenwerking start met het wederzijds verwijzen naar aanvullende informatie op NBD dan wel IB.NL. Beide databases en klantgroepen zijn in hoge mate complementair, wat tijd bespaart voor de vele gebruikers in de bouwkolom die de meest actuele en volledige product- en leveranciersinformatie zoeken voor het bestek, de calculatie en het inkoopproces. Daarnaast zullen de deelnemers (die deze informatie aanbieden) voordeel hebben van het aantal gebruikers dat fors zal toenemen.

Eén verrijkte, integrale webportal

Stapsgewijs zal de samenwerking tussen NBD en IB.NL de komende tijd nauwer worden en resulteren in één verrijkte, integrale webportal met de meest complete en actuele informatie over bouwproducten, artikelen, prijzen en leveranciers. Het voornemen is om het webportal op termijn uit te breiden met koppelingen naar andere titels van BIM Media, waarbij gedacht kan worden aan titels als Cobouw, Bouwberichten, de Architect en Bouwkosteninformatie.

 
De samenwerking tussen NBD en IB.NL past in de strategie van beide partijen om continu en adequaat te anticiperen op veranderingen in het informatielandschap.

« Nieuws overzicht