Schüco zet duurzaamheid in een 360° perspectief

Duurzaamheid belangrijke pijler in strategie Schüco

De holistische benadering impliceert dat duurzaamheid in het breedst mogelijke perspectief wordt gesteld, waarbij op de volledige levenscyclus van een gebouw wordt ingespeeld.

Vanaf het concept van de investeerder tot ontwerp en productie tot en met de volledige levensduur van het gebouw en uiteindelijk het geschikt maken voor recycling en hergebruik. Schüco heeft een scope van 360° voor al deze duurzaamheidaspecten en speelt hierin een cruciale rol.

Economisch en toekomstgeschikt

Schüco ontwikkelt systemen voor economische en toekomstgeschikte gebouwen die de natuurlijke hulpbronnen sparen. Het op de BAU in München geïntroduceerde vliesgevelsysteem FWS 35 PD .SI bijvoorbeeld, heeft naast een aanzichtbreedte van slechts 35 mm, bijzonder goede thermische eigenschappen met een Uf-waarde van maximaal 0,90 W/(m².K). Hiermee levert deze gevel op Passiefhuisniveau een belangrijke bijdrage aan de energieprestatie van een gebouw.

U-waarde is weerloos tegen onwetendheid

Tegelijkertijd waarschuwt Schüco in zijn recente Whitepaper voor de tegenvallende praktijkcijfers, terwijl het in de theorie zo mooi werd voorgespiegeld. Wat gaat er mis? Hoe garandeer je als ontwerper dat de verschillende elementen in een gevel, samen een optimale en excellente energieprestatie leveren? En dat uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de creatieve vrijheid van de architect.

De sterkte van een keten wordt immers bepaald door de zwakste schakel

“Een goed eindresultaat hangt af van de kwaliteit van alle afzonderlijke elementen, maar óók van de verbindingen tussen de verschillende onderdelen. “aldus technisch adviseur Jan Willem Fidder. “Bij het ontwerp van een goed geïsoleerde gevel is de thermische kwaliteit van het glas van groot belang, maar ook de eigenschappen van het gekozen profielsysteem, de materialisatie van de afstandhouders in het glas en de manier waarop alle aansluitingen zijn afgedicht.” Het Whitepaper geeft met concrete voorbeelden aan dat de U-waarde van een gevel de controleerbare uitkomst is van een rekenkundige formule, die steeds afhankelijk is van meerdere factoren.

Intelligente functionaliteiten

Het combineren van oplossingen leidt tot nieuwe innovatieve functies. Mensen brengen veel tijd door in gebouwen. De eisen ten aanzien van comfort, veiligheid en isolatie worden steeds groter. De vliesgevel FWS 35 PD is een Passiefhuis gecertificeerd systeem met een Uf-waarde tot 0,90 W/(m².K), voorzien van HI en SI isolatoren en geschikt voor 3 Laags beglazing (max. dikte 52 mm). De aanzichtbreedte is slechts 35 mm breed.

In de gevel geïntegreerde intelligentie is bij Schüco geen toekomstmuziek

Slimme zonwering, automatisch te bedienen ramen, decentrale ventilatie en sfeervolle  LED verlichting. De vliesgevel FWS 60 CV is een nieuwe generatie vliesgevelsystemen met volledig in de profielen geïntegreerde verdieping hoge naar binnen te openen ramen voor maximale transparantie, smalle aanzichten en hoge functionaliteit. Hoge mate van veiligheid door inbraakwering RC2 en hoge thermische isolatie met Uf-waarde tot 1,5 W/(m².K) en Ucw-waarde van 0,85 W/(m².K) bij element 1,2 x 2,5 met Ug-waarde 0,7 W/(m².K). Een geïntegreerde glazenborstwering is mogelijk. Gelijk buitenaanzicht en binnenaanzicht. Binnen is slechts een schaduwvoeg en een greep zichtbaar.

 
De gevelsystemen FWS 35 PD.SI en FWS 60CV zijn in het najaar van 2015 leverbaar. 

« Nieuws overzicht