Aluminium detailleringsmogelijkheden op het dak zijn eindeloos

Roval biedt maatwerk als het om aluminium dakelementen gaat.

De functie van het dak is velerlei. Het dak biedt van oudsher bescherming, groendaken dragen bij aan een duurzame energiehuishouding, daken hebben de functie van daktuinen of dakterrassen en daken geleiden bij hoogbouw vaak nutstracés.

Roval Aluminium biedt als totaalleverancier in al deze situaties met het assortiment én maatwerk aluminium dakproducten optimale oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie en herbestemming en voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Dakranden

Roval beschikt over een uitgebreid assortiment aluminium standaarddakranden en architectonische dakranden voor esthetische detaillering. Dakranden die overigens geleverd kunnen worden, inclusief bevestigings(slob)gaten, binnenhoeken en buitenhoeken, verbindingsplaatsjes, in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering.

 
Als dakrandafwerking wordt steeds vaker gekozen voor aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium en in het geval van dakterrassen of daktuinen, vaak in combinatie met de aluminium balustersystemen van Roval.

Muurafdeksystemen

Detaillering met de muurafdeksystemen van Roval is niet alleen een praktische en esthetische keuze, maar vooral ook een duurzame. Dit komt onder meer door het in eigen huis ontwikkelde en gepatenteerde klangensysteem, dat de kap strak en glad houdt en een schroefloze bevestiging kent. Hierdoor gaan de muurafdeksystemen een aluminiumleven lang mee.

 
Ook bij groendaken wordt steeds vaker gekozen voor aluminium muurafdeksystemen van Roval, die overigens ook in combinatie met een grindkeringprofiel kunnen worden geleverd. Langs groendaken worden vaak grindstroken voor een goede afwatering gelegd; het grindkeringprofiel zorgt ervoor dat het grind en het groen goed van elkaar gescheiden blijven. Bovendien zorgt het grindkeringprofiel ervoor dat kiezels op hun plek blijven.

Nutstracés

Een mooi voorbeeld van de maatwerkkwaliteit en inventiviteit van Roval Aluminium zijn de koofbekledingen voor nutstracés. De koofbekleding, die eenvoudig demontabel is voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden aan het nutstracé, is voorzien van aluminium ventilatieroosters.

 
Deze oplossing voor nutstracés kent veel voordelen: aluminium is onderhoudsarm, regeninslagvrij, het zetwerk kan exact op maat gemaakt worden en het is strak gedetailleerd. Het zijn enkele voorbeelden van de ongekende (maatwerk)mogelijkheden met aluminium van Roval Aluminium. De toegevoegde waarde van Roval Aluminium als totaalleverancier zorgt daarbij ook voor toegevoegde kwaliteit.

Meer informatie is te vinden op de website van Roval. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie