Vrijdragende dakelementen oplossing voor na-isoleren oneffen daken

IsoBouw introduceert nieuw renovatie-dakelement: SlimFix RenoTwin.

Het nieuwe element is ideaal voor hellende daken waarbij de onderconstructie niet vlak is (bijvoorbeeld bij oude enkelschalige dakelementen).

Mogelijk kent u ze wel, oudere daken die doorhangen. Of daken waarop, vaak in de jaren zeventig, een bescheiden isolerend enkelschalig dakelement is gekomen. Na-isoleren van dergelijke daken kan een lastige opgave zijn.

 
Moet het oude (kromme) dakbeschot vervangen worden en is het misschien beter om de al aanwezige beperkte isolatielaag te verwijderen? Kostbare werkzaamheden die overigens ook nog eens zorgen voor veel overlast voor de bewoners.

Dunner en voordeliger

Met haar nieuwe dakelementen SlimFix RenoTwin heeft IsoBouw een ingenieuze oplossing bedacht voor deze problematiek. SlimFix RenoTwin kan direct worden toegepast op de bestaande constructie. Dit betekent dat de werkzaamheden, en daarmee de kosten, sterk gereduceerd worden.

 
Bovendien kan een al aanwezige isolatielaag worden geïntegreerd in het nieuwe isolatiepakket. Hierdoor zijn er extra besparingen mogelijk op de kosten van de nieuwe isolatielaag. Deze kan dan namelijk dunner, dus voordeliger, zijn.

Kenmerken

SlimFix RenoTwin is een constructief sterke isolatieplaat die vrijdragend gemonteerd kan worden, dankzij het gebruik van stelschroeven. Opvullen van de oneffen onderconstructies is dan ook overbodig.

 
De elementen zijn tweezijdig gecacheerd met een thermisch reflecterende alu-folie. De bovenzijde bevat drie ingelijmde houten regels die het element extra constructieve sterkte geven en die zijn afgestemd op de bevestiging van de stelschroeven. De langszijden zijn voorzien van een messing/groef-verbinding waardoor warmtelekken worden voorkomen.

 
SlimFix RenoTwin is waterdicht, maar toch dampopen. Er zijn speciale profielen leverbaar die voor een extra waterdichte afsluiting van de langsnaden zorgen. SlimFix® RenoTwin is leverbaar met een Rc-waarde tot 8.0.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie