Milliken zorgt voor scheurbestendig dakmembraan

Milliken onthult nieuw versterkingsweefsel voor duurzamere dakmembranen voor commerciële gebouwen.

Het Amerikaanse Milliken & Company introduceert een nieuw gecoat Weft Inserted Warp Knit (WIWK) versterkingsproduct dat een 100% grotere scheurbestendigheid biedt voor enkellaagse polymere dakmembranen.

Deze revolutionaire ontwikkeling in het proces om commerciële daksystemen duurzamer te maken, is het nieuwste product in het innovatieve assortiment geavanceerde versterkingsproducten voor gebouw- en infrastructuurtoepassingen.

Besparen

Het innovatieve geweven versterkingsmateriaal van Milliken voor PVC- en TPO-membranen is voorzien van een bedrijfseigen coating die vrij is van plasticizers en volatiele organische stoffen die doorgaans worden gebruikt voor dakbanen. De coating maakt het materiaal aantoonbaar sterker dan bestaande weefseltechnologieën en zorgt ervoor dat het uiteindelijke membraan beter bestand is tegen windbelasting.

 
Bovendien maakt deze oplossing aanzienlijke besparingen mogelijk, doordat bevestigingsschroeven in mechanisch vastgelegde dakmembranen verder van elkaar af geplaatst kunnen worden en er dus minder bevestigingen nodig zijn.

Vervanging bestaande materialen

Dankzij de weefselconstructie kan de versterkingsstructuur 5 tot 10% opener zijn dan bij traditionele technieken. Een bijkomend voordeel van deze openheid is dat de boven- en onderlagen van het membraan zich hierdoor beter aan elkaar hechten. Dit innovatieve gebreide versterkingsmateriaal kan bestaande verstevigingsmaterialen vervangen zonder aanpassingen in het productieproces.

Verbetering eigenschappen

De Weft Inserted Warp Knit materialen van Milliken worden met polyester, glas en/of andere speciale garens geproduceerd in o.a. België, Frankrijk en de VS en zijn wereldwijd verkrijgbaar.

 
De materialen worden speciaal afgestemd op de behoeften van de klant: zo kunnen er bepaalde functionele chemicaliën worden toegevoegd om de fysieke eigenschappen te verbeteren of kunnen met bepaalde mechanische behandelingen de hechting en prestaties bij koude buiging, evenals esthetische kenmerken worden verbeterd.

 
Met dit nieuwe gecoate, gebreide versterkingsproduct biedt Milliken een unieke, rendabele manier om dakmembranen te versterken en aan strenge windvastheidsnormen te voldoen.

Milliken

Milliken stimuleert al meer dan 40 jaar verbeteringen in commerciële dakbedekking en biedt een breed scala aan technisch textiel voor versterkingsweefsels voor toepassingen in industrie, bouw en infrastructuur, zoals waterdichte membranen, technische bekledingsmaterialen en versterkte laminaten. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd met zijn unieke, competitieve producten om uitdagingen van klanten op te lossen.

« Nieuws overzicht